Nemrég vettem egy doboz kókusztejet és csak nem nyúltam hozzá.
Merengtem mit is lehetne vele kezdeni. Aztán hopp, csak nekikezdtem és ez lett az eredmény: gyömbéres csirkecomb kókusztejjel.
A csirkecombokat kettévágtam és forró olajon megpirítottam két közepes fej lilahagymát (sokkal lágyabb ízű vörös rokonánál).
A húsdarabokat beledobtam és erős tűzön kb. 15 percig pirítottam.(Kicsit oda is pirult, de annál finomabb az íze)
Mikor már majdnem puhára párolódott fedő alatt, akkor fűszereztem két cikk fokhagymával, kávéskanálnyi gyömbérrel, ízlés szerint sóval és kiskanálnyi őrölt csilipaprikával.
A kókusztejet (ez alig volt tej, inkább krémes arcát mutatatta) fűszerezés előtt tettem bele, és összekeverve rotyogtattam pár percig.
Zaftos, ízes, selymes állagú húst kaptam, amihez köretként kukoricát pároltam és kézi tarhonyát tálaltam. Egyszerű és nagyon finomságos étel, csak ajánlani tudom!!!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: