Nem mondom, hogy reggelire, mert ez a házi péksütemény a nap bármely szakában jöhet! Reggel, délben, este.
Reggel illatos, gőzölgő teával és vajjal.
Délben sonkával és salátával.
Este pedig: körözöttel és zöldpaprikával.
Például.
Nyolc darabot sütöttem, abból hármat magában, úgy langyosan ettem. Mennyei!
Hozzávalók:
2 dl víz
1 dl tejföl
50 dkg liszt
2 tk. cukor
2 mk. só
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1/3 kocka friss élesztő
1/2 dl olívaolaj+
1 kanál liszt
Az élesztőt a langyos, cukrozott,olívaolajos vízben 1 evőkanál liszttel megszórva felfuttatom .
A lisztet átszitálom,sózom, belekeverem a langyos tejfölt és a zúzott, apróra vágott fokhagymát.
Mélyedést készítek a közepébe, ebbe öntöm az élesztőt.
Alaposan összedolgozom, majd letakarva egy órán át langyos helyen kelesztem.
Kilisztezett gyúródeszkán kinyújtom, négyfelé vágom, majd azokat is átlósan átmetszem. Így 8 db háromszög alakú tésztát kapok.
Ezeket egyenként feltekerem a háromszög talpánál kezdve, kifli alakban.
Megspriccelem vízzel, nagyszemű sóval szórom.
Hideg sütőbe rakom (sütőpapírral kibélelt sütőlemezen), és először alacsony hőfokon sütöm, hadd keljen még. Tíz perc után feljebb veszem a lángot, és készre sütöm.
A sütőből kivéve ismét átkenem vízzel, majd kicsit letakarom.
Ez a kifli a blogkóstoló 18. fordulójára készült,
Házias konyha tejfölös-fokhagymás kiflije volt az ötletadó.
Köszönet érte!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Laci, akkor tovább sütöd, szép barnára 🙂 Jó étvágyat hozzá!Nézd meg nyugodtan az eredeti receptet is !
Mindég meglepődök, pedig nem kellene már, hiszen nagyon sok finomságról olvashatok itt. A jövőhéten kipróbáljuk.Kicsit sültebb külsővel jobban szeretem…….