A kelt tészta, mint jolly joker. Most sósan töltve.
Nagyon szeretek kelt tésztát készíteni, mert finom, puha, kiadós. Szinte bármivel meg lehet tölteni akár édes, akár sós változatban gondolkozunk.
Gyönyörűen mutat amikor megkel, hát még amikor kisül!
A tésztába én mostanában csíráztatott lenmag őrleményt is teszek, mert azt gondolom: egészséges.
DM-ben vásárolom, ahogy a linom olajat is, ez bio linom őrlemény. A termék dobozán az alábbi leírás található:
A tisztított lenmagot szabadalmaztatott eljárással nyálkátlanítjuk, csíráztatjuk, majd alacsony hőmérsékleten megszárítjuk, megőrizve a csírázó mag minden értékes hatóanyagát.
Teljes őrlésű termék, a lenmag minden értékes részét tartalmazza. Omega 3 zsírsavban gazdag,hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Élelmi rostban gazdag.
Aktív, emészthető formula.
A tésztám alapanyaga tehát így néz ki:
50 dkg fehér liszt
20 dkg durumliszt
8 evőkanál linom őrlemény
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 evőkanál cukor
2 dl étolaj
1 evőkanál só.
A szokásos módon felfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben. A lisztkeverékhez adjuk, az étolajjal meglocsoljuk, alaposan összegyúrjuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt két részre osztjuk és elkezdjük megtölteni.
A tésztára először fokhagymás tejföl kerül, ezzel megkenjük. (1-1 dl tejföl, 1-2 gerezd zúzott fokhagymával)
Nekem épp szalámi,aszalt paradicsom, kukorica, újhagyma és sajt akadt otthon.
Kb 10-10 dkg szalámit felkockáztam, 6 szál újhagymát felkarikáztam és kb 20 dkg trappista sajtot lereszeltem, 5 dkg fagyasztott kukoricát felengedtem.
Aszalt paradicsomból ízlés szerint tegyünk bele (6-8 nagyobb darab).
Akinek nincs október végén újhagymája, bátran tehet bele sima vöröshagymát vagy lilát, mindkettővel kiváló ízű lesz!
Nekem a kert adott, magam is csodálkoztam, de örültem is, mert imádom!
Az elsőbe nem került aszalt paradicsom, csak a másodikat gazdagítottam vele.
Ráreszeltem a sajt felét ,feltekertem és felszeletelve sütőpapíros lemezre tettem, tetejét megkentem kevés tejföllel és szezámmaggal szórtam.
Szeleteltem, majd közepes lángon kb. fél óra alatt szép pirosra sütöttem.
A második nélkülözte a kukoricát, viszont került bele az olajban eltett szárított paradicsomból.
Formáját tekintve kör alakú tortaformába került, miután feltekertem, és nem teljesen, de bevágtam két ujjnyi szélesen. Ezt is szezámmal szórtam.
Nagyon mutatós lett, és természetesen finom.
Egészségünkre!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: