Ha nincs otthon szódavíz, pedig palacsintára fájna a fogad!
A mák nálunk nagy favorit, sokféle formában szeretjük, nemcsak karácsonykor a mákos gubában vagy bejgliben.
Palacsintához remek párosítás, csakúgy mint az alma.
Épp nem volt bubis ásványvizem, élesztő pedig szinte mindig akad a hűtőben, ezért most kelt palacsinta lett a vége.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
8 dkg darált mák
2 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
3 dl tej
3 tojás
4 dkg olvasztott vaj.
A cukros tejben felmelegítjük a vajat (langyosra csupán) és hozzáadjuk az élesztőt, majd az összes hozzávalót.
Legalább negyed óráig meleg helyen állni hagyjuk. Ha elkezd buborékokat “fújni” akkor tökéletes.
Teflon serpenyőt felmelegítünk, kicsit beolajozzuk, és egy kis merőkanállal a tésztát belecsorgatjuk és szépen elterítjük.
Közepes lángon kell sütni, sőt amikor a másik oldalát sütöm, kissé mérséklem a tüzet.
Lehet amerikai palacsintaként is megsütni, kisebbet és ducibbat.
Meggy dzsemmel tálalom, nagyon finom így megtöltve.
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik



Remélem sikerrel jársz! És tényleg meggyes dzsemmel vagy lekvárral a legfinomabb 🙂
Pogit
Koszonom, kelt tesztakban nagyon járatlan vagyok, most eppen tejfölös pIgor sutottem, meg nem az igazi, a következő a palacsintád lesz. További szep napot, várjuk az ujabb recepteket.
3 dl langyos tejben, amibe beletettél 2 evőkanál cukrot és 4 dkg olvasztott vajat, felfuttatod meleg helyen az élesztőt.
A mákot ledarálod, összekevered a liszttel. Ezek a száraz hozzávalók.
Amikor a tej teteje felhabosodott az élesztőtől, akkor a nedves hozzávalókhoz hozzákevered a tojást, majd a lisztet és a mákot. Meleg helyen ismét keleszted.Ha hólyagok keletkeznek benne, akkor elkezdheted a sütést.
Nagyon jól néz ki a képen, egy kicsit bővebben leírnád az elkészítését . Köszönőm
Kedves Gyula! Nem tudom honnét veszed, hogy sosem készítettem. Kizárólag saját fotókkal dolgozom, mint most is, a saját konyhámban a saját készítésű, kipróbált ételeket teszem fel kizárólag. Még a házi meggydzsemet is én követtem el a nyáron. Ha neked így könnyebb a szíved, tartsd meg továbbra is a negatív véleményed! Ha pedig kedved támadna, készítsd el!Szép napot!
Köszönöm, tényleg finom és különleges! Aki szereti a mákot, annak nagyon be fog jönni 🙂
Véleményem szerint ezt a receptet,sohe sem készítetted el,vagy a leírásod nagyon hiányos !
Finom palacsinták!! Érdemes kipróbálni!!