Ne dobjuk ki ennek az értékes gyümölcsnek a héját sem!
Almaszezonban gyakran sütök pitét, aminek több előnye is van.
A finom süteményen kívül, amikor kifacsarom a lereszelt almát, kész a száz százalékos , friss almalé.
Ezt gyorsan megisszuk 🙂
A héját, amikor pucolom, igyekszem magamba tömni, de ez csak részben sikerül úgy másfél kilónyi mennyiségnél.
Ezért a maradékot egy porcelán tálba teszem és felkerül a konvektorra.
Ott aztán szépen megszárad.
Ízletes, aromás tea főzhető belőle.
Ehhez nem kell más, mint fél liter víz, és kb. két nagy alma száraz héja.
Felforralom a vizet és beleteszem a gyümölcshéjat. Extrának én beledobtam egy csillagánizst és fél teáskanálnyi fahéjat.
Lefedve 15 percig állni hagytam.
Isteni fűszeres illatok terjengenek ilyenkor a konyhában, az orrnak ez valóságos orgia.
Már csak egy kis méz kell bele és letelepedhetünk a kedvenc fotelunkba. Lassan, élvezettel kortyoljuk!
Nem csak az íze szuper, hanem gyógyító hatású is. Mindenkinek reszeltek bizonyára kiskorában almát, ha ment a hasa. Na ez a tea erre is megoldás!
Zsírégető, vizelethajtó hatása miatt pedig a fogyókúrázók is beilleszthetik mindennapjaikba. Persze szigorúan méz nélkül!
Hogyha nincs időnk szárítani, friss almahéjból is készíthetjük. És ha már itt tartunk egy kis szépségpraktika: a friss héj belső felével átdörzsölhetjük arcunkat, dekoltázsunkat.
A száraz, érett bőr egyik kiváló ellenszere. Ezt magas pektintartalmának köszönhetjük!
Amennyiben elszundítanánk ott, abban a bizonyos kényelmes fotelben, biztosak lehetünk benne, hogy csodálatosan érvényesül nyugtató hatása is!
Egészségünkre!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: