Moha főz

Mi is az a sült tea?

Finom gyümölcstea rendhagyó módon készítve.

Bence tavasszal a mohácsi busójáráson múlatta az időt barátnőjével. S ha már ott járt, hozott nekem egy kis meglepetést.

Amit most októberben meg is kaptam. De csak azért, mert a kis barátnő rákérdezett: -Milyen volt a tea?

Én meg visszakérdeztem: Milyen tea?

Bence hozzákapott a fejéhez. -Ja, amit nem adtam oda? Ott van a táskám oldalzsebében!

Úgyhogy a sült tea némi pihenés után mégis hozzám került.

Bevallom, még sosem hallottam sült teáról.

Meglepetten forgattam a kis üveget, amihez egy papírcetlin használati utasítás is tartozott.

DSC_1084

Összetevők: gyümölcsdarabok, cukor, méz, fűszerek

Minőségét megőrzi: 2016.12.30. (Ez jó hír, jövő karácsonyi ajándék is lehetett volna.)

Elkeverendő: 2-2,5 dl meleg vagy hideg vízben

Forgalmazó: (aki kéri, elküldöm email-ben a címét, ez itt nem a reklám helye)

A neten is utánanéztem, s kicsit kiokosodtam róla.

Eredetileg cseh recept alapján készül (pečený čaj) amibe csak gyümölcs került, semmilyen más összetevő.

Elkészítése: a feldarabolt friss gyümölcsöket (alma, eper, körte, málna, szeder, ribizli, berkenye, meggy, narancs, szilva, áfonya, homoktövis stb.) megsütik rövid idő alatt, ami során a gyümölcs különleges ízkaraktereket vesz fel.

Fűszerekkel ízesítik, mint pl. kardamom, csillagánizs, fahéj, gyömbér, amitől még egyedibb ízek születhetnek.

A sült gyümölcskoncentrátumok üvegekbe kerülnek, amit dunsztolással tartósítanak.

A sült teát lehet hidegen vagy melegen fogyasztani.

Nincs más dolgunk, mint az előírt mennyiségű vízzel felönteni. Az oldódási idő elmarad, azonnal fogyasztható!

Ebben az októberi esős időben én meleg italra vágytam.

Kíváncsian kortyoltam bele és igen: ízlett.

Az alján ott úszkáltak az eperdarabok, amit lelkesen kikanalaztam.

DSC_1087

Meg tudtam volna inni még vagy két adagot!

Saját magunk is elkészíthetjük, ha érzünk hozzá magunkban elegendő vállalkozó kedvet.

Amit a neten találtam ismeretlen szerzőtől, nem épp hagyományos, hiszen cukorral készül, de sebaj!

Sült tea készítése:

Gyümölcsök, cukor, fűszerek, citrom, rum

Hozzávalók:

  • 2 kg gyümölcs – körte, alma, szilva, sárgabarack
  • 500 g porcukor
  • ízlés szerint fűszerek (fahéj, szegfűszeg)
  • 1 nagyobb citrom
  • rum (ízlés szerint, nem szükséges)

1. Mossuk meg a gyümölcsöket, magozzuk, majd vágjuk fel aprókockára. Hámozzuk meg a citromot, majd vágjuk fel szeletekre, vagy préseljük ki a levét. Helyezzük egy mélyebb sütőtálba, majd szórjuk meg cukorral és fűszerekkel. Keverjük át jól, majd helyezzük a tálat előmelegített sütőbe. Süssük 170°C hőmérsékleten kb. 35 percig, közben néha keverjük meg. Ezután vegyük ki a sütőből, majd adjunk hozzá egy kis rumot. Töltsük csavaros tetejű, kisebb üvegekbe, majd a tetejére fordítva hagyjuk hűlni.
2. Helyezzünk 3 – 4 teáskanálnyi sült teát bögrébe, vagy vastagabb üvegpohárba és öntsük le forralt vízzel. Ezzel egy igen finom teaitalt kaptunk. Ízlés szerint adhatunk hozzá hideg vizet.

Ha rákeresünk a “sült tea” kifejezésre, kidobja a legnépszerűbb forgalmazó nevét, honlapját, ahol ha kedvet kaptunk, rendelhetünk is belőle.

DSC_1086

Melegen ajánlom ezt a finom gyümölcstea különlegességet! Kóstoljátok meg!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!