Moha főz

Őszi almás sütemény

Gyors, puha, abbahagyhatatlan!

Ha ősz, akkor hideg, ha hideg akkor depi, ha depi, akkor süti. Lehet nincs mindenki ezzel így, de egy finom süti az őszi lehangoltságot is pillanatok alatt eloszlatja.

Ez az almás sütemény épp ilyen.

DSC_1171

Már az illata is mennyei, hát még az íze!

Almás süti hozzávalói:

-tészta: 20 dkg liszt

15 dkg langyos vaj

10 dkg kristálycukor

2 tojás

1 teáskanál sütőpor

1 kávéskanál gyömbér

1 fél narancs reszelt héja.

A vajat a cukorral alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

Végül belekeverjük a sütőporos lisztet és a narancshéjat, gyömbért.

DSC_1170

Töltelék: 5 db nagyobb almát meghámozunk, negyedelünk, magházát kivágjuk. Ezután uborkagyalun szeleteljük.

Belekeverünk 5 dkg előzőleg rumba áztatott mazsolát, és 5 dkg cukrot.

Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tészta felét. Vagy kanállal, vagy vizes kézzel érdemes, mert a tészta nagyon lágy és puha.

Ráhalmozzuk a tölteléket és rákerül a tészta másik fele is.

Utolsó mozzanatként durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.

A sütőt 180°C-ra melegítjük és kb. 40 percig sütjük. Nekem sikerült a diót erősen megpörkölni! 🙂 Ti figyeljetek jobban!

Ha van otthon vaníliafagyi azzal tálaljuk, ha nincs, csak így magában!

DSC_1173

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 
 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!