Gyors, puha, abbahagyhatatlan!
Ha ősz, akkor hideg, ha hideg akkor depi, ha depi, akkor süti. Lehet nincs mindenki ezzel így, de egy finom süti az őszi lehangoltságot is pillanatok alatt eloszlatja.
Ez az almás sütemény épp ilyen.
Már az illata is mennyei, hát még az íze!
Almás süti hozzávalói:
-tészta: 20 dkg liszt
15 dkg langyos vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál gyömbér
1 fél narancs reszelt héja.
A vajat a cukorral alaposan elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Végül belekeverjük a sütőporos lisztet és a narancshéjat, gyömbért.
Töltelék: 5 db nagyobb almát meghámozunk, negyedelünk, magházát kivágjuk. Ezután uborkagyalun szeleteljük.
Belekeverünk 5 dkg előzőleg rumba áztatott mazsolát, és 5 dkg cukrot.
Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tészta felét. Vagy kanállal, vagy vizes kézzel érdemes, mert a tészta nagyon lágy és puha.
Ráhalmozzuk a tölteléket és rákerül a tészta másik fele is.
Utolsó mozzanatként durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.
A sütőt 180°C-ra melegítjük és kb. 40 percig sütjük. Nekem sikerült a diót erősen megpörkölni! 🙂 Ti figyeljetek jobban!
Ha van otthon vaníliafagyi azzal tálaljuk, ha nincs, csak így magában!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: