Karikára szeletelve vagy kockára vágva?
Az én “kultúrkörömben” krumplifőzelék elkészítéshez kizárólag a karikára vágott krumplit ismertem.
Elképedve fedeztem fel, hogy épp annyira elterjedt a kockára vágás is.
Bár továbbra is a “karikára szeletelős” táborban maradok, kivetkőztem önmagamból.
Kockára vágott kukoricás krumplifőzeléket készítettem.
Kukoricás krumplifőzelék hozzávalói:
50 dkg kockára vágott, hámozott burgonya
15 dkg mirelit kukorica
1 közepes fej hagyma
3 dlg vaj
1 teáskanál kukoricakeményítő
1,5 dl tejföl
só, frissen őrölt feketebors és csilipehely ízlés szerint
aprított petrezselyemlevél.
A burgonyát annyi vízben, amennyi egy kicsivel több, mint ellepi, feltesszük főzni és persze sózzuk, hogy ne legyen ízetlen.
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a vajban és hozzáadjuk a csilipelyhet és a borsot.
Beleöntjük a puhára főtt krumpliba. Hozzáadjuk a mirelit kukoricát.
A tejfölt összekeverjük a keményítővel és behabarjuk a főzeléket. Amikor láthatóan besűrűsödött, levesszük a tűzről.
Tálaláskor megszórjuk a friss petrezselyemzölddel.
Te hogy készíted a krumlifőzeléket? Melyik tábort erősíted?
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: