Moha főz

Így még nem ettél krumplifőzeléket!

Karikára szeletelve vagy kockára vágva?

Az én “kultúrkörömben” krumplifőzelék elkészítéshez kizárólag a karikára vágott krumplit ismertem. 

Elképedve fedeztem fel, hogy épp annyira elterjedt a kockára vágás is. 

Bár továbbra is a “karikára szeletelős” táborban maradok, kivetkőztem önmagamból.

Kockára vágott kukoricás krumplifőzeléket készítettem.

DSC_1196

Kukoricás krumplifőzelék hozzávalói:

50 dkg kockára vágott, hámozott burgonya

15 dkg mirelit kukorica

1 közepes fej hagyma

3 dlg vaj

1 teáskanál kukoricakeményítő

1,5 dl tejföl

só, frissen őrölt feketebors és csilipehely ízlés szerint

aprított petrezselyemlevél.

DSC_1200

A burgonyát annyi vízben, amennyi egy kicsivel több, mint ellepi, feltesszük főzni és persze sózzuk, hogy ne legyen ízetlen.

A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük a vajban és hozzáadjuk a csilipelyhet és a borsot.

Beleöntjük a puhára főtt krumpliba. Hozzáadjuk a mirelit kukoricát.

A tejfölt összekeverjük a keményítővel és behabarjuk a főzeléket. Amikor láthatóan besűrűsödött, levesszük a tűzről.

Tálaláskor megszórjuk a friss petrezselyemzölddel.

DSC_1197

Te hogy készíted a krumlifőzeléket? Melyik tábort erősíted?

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!