Mire jó, ha nézzük Nigellát?
Épp azon morfondíroztam, mit készítsek csirkemellből, amikor ránéztem a tv műsorra.
Épp kedvenc Nigellám főzött. Pár percig ott ragadtam és épp kapóra jött, hogy a köményes salátája után csirkemellet sütött. Kissé eltért a hagyományos rántott melltől, és nagyon megtetszett!
Nyomban irány a konyha és rövid idő alatt elkészült a csudafinom egészséges menü.
Csirkemell zabpelyhes bundában:
Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell filé
2 evőkanál dijoni mustár
csipet fahéj
2 tojás
2 gerezd reszelt fokhagyma
só,
zabpehely a panírozáshoz.
A melleket tetszőlegesen felszeleteljük és gyengéd mozdulatokkal kikloffoljuk. Tehetünk rá egy frissen tartó fóliadarabot, akkor biztos nem jön szét. Enyhén besózzuk a húsdarabokat.
A mustárt, fokhagymát, sót, tojást és fahéjat villával összekeverjük.
Ebbe mártogatjuk a csirkehúst, kicsit hagyjuk is pácolódni benne.
Egy serpenyőben olajat hevítünk.
A csirkemellet beleforgatjuk a zabpehelybe, jól átnyomkodva mindkét oldalán.
Kisütjük.
Bármilyen köret illik hozzá.
Én salátával kínáltam, de az már egy másik bejegyzés.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!
Hadd örüljek Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: