Összejöttünk a lányokkal pár órára, és nem volt kérdés, hogy sütök valamit.
Utólag mindig szidom magam, hogy nem valami hagyományos, bevált receptet veszek elő, hanem kísérletezek.
Így nem egy szokásos túrós pitét készítettem, hanem egy bazsalikommal megbolondítottat.
Első dolgom volt lemeóztatni kolléganőmmel, akinek ízlett.
Kissé megnyugodva néztem a délután elé és igen!
Dicséreteket zsebelhettem be a sütiért.
Pitetészta hozzávalói:
25 dkg liszt,
15 dkg langyos vaj,
1 db tojás,
csipet só,
1 ek hideg víz,
1 csipet cukor.
Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe.
Elkészítjük a tölteléket.
Túrós-bazsalikomos töltelék:
25 dkg túró
1 dl tejföl
25 dkg mascarpone
1/2 dl tejszín
5-15 db friss bazsalikomlevél
1 dl valódi citromlé.
A hozzávalókat szórjuk késes aprítóba és keverjük össze benne. Lehet rusztikus vagy egész homogén, ki hogy szereti.
Előveszünk egy kerek tortaformát, vagy piteformát.
Kinyújtjuk a tésztát, belenyomkodjuk a tepsinkbe úgy, hogy pereme legyen.
Vágjunk ki sütőpapírból rá illeszkedő formát, és nyomassuk le babbal, hogy ne emelkedjen meg sütés közben a pite közepe.
180 fokos sütőben 20 percig süssük így a tésztát ( ezt nevezzük vaksütésnek).
Az idő letelte után vegyük ki a tésztát, a sütő hőfokát pedig mérsékeljük 140 fokra.
Töltsük meg, majd további 40-50 percig süssük.
Hagyjuk kihűlni, majd hagyjuk magára hideg helyen.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: