Gyors, finom, különleges!
Tudom, vannak megosztó kaják: pacal, körömpörkölt, kocsonya stb. Bizony ebbe a sorba tartozik az újabb malacság: a velő.
Én megértem az ellentábort, de attól még szeretem!
Mikor megláttam a pultban és nagyon frissnek nézett ki, gondoltam veszek egy keveset.
Elkészítettem, jó kis sörrel leöblítettem és nekem már kerek a világ!
Hozzávalók:
30 dkg sertésvelő
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál állati zsír
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
pár szelet erős zöldpaprika.
Elkészítés:
A velőt hideg vízbe beáztatjuk. Tíz perc múlva megtisztítjuk az eres hártyától.
Ismét átmossuk hideg vízben.
Langyos vízbe tesszük egy fazékban és pár percig, amíg kifehéredik, előfőzzük.
Szűrőben lecsepegtetjük.
A kétféle hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük.
Belezúdítjuk a velőt és erős lángon folyamatosan kevergetve sütjük. Sózzuk, borsozzuk, s a csípős paprikát is hozzáadjuk.
A fakanállal szétnyomkodjuk, hogy a végére egy krémes állagú ételt kapjunk.
Tálaláskor pirítósra kenjük, s megkoronázhatjuk még egy kis paprikával!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: