Moha főz

Epres-rebarbarás pite mascarponéval

Itt a rebarbara szezonja és bizony az eper is érik!

A kettő kombinációja egyenesen mennyei!

A rebarbara ritkán vendég a konyhámban. Savanykás, piros színű zöldség. Jellegzetes ízű, szerintem finom. 

Lehet belőle krémlevest, kompótot, chutney-t készíteni. A legcsábítóbb azonban süteményben.

Eperrel kombinálva kiváló desszerttel lephetjük meg a családot.

Pitetészta hozzávalói:

15 dkg vaj

20 dkg liszt

6 dkg porcukor

2 evőkanál házi vaníliás cukor

1 tojás

1 evőkanál tejföl

fél csomag sütőpor

fél citrom reszelt héja.

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék:

15 dkg rebarbara

15 dkg földieper

10 dkg cukor

25 dkg mascarpone

fél citrom leve

5 dkg házi vaníliás porcukor.

Az epret lecsumázzuk, negyedeljük. A rebarbara héját lehúzzuk és kis darabokra vágjuk (1-2 cm).

Rászórunk 10 dkg cukrot és állni hagyjuk 15 percig.

A krémsajtot elkeverjük a porcukorral és a citromlével.

A házi vaníliás cukrot úgy készítjük el már előzőleg, hogy egy vaníliarudat 15 dkg porcukorral ledarálunk, megőrlünk és csavaros üvegben tároljuk. Ezt használom bolti vanilin helyett. Semmi mesterséges aroma!

A pitetésztát kivesszük a hűtőből. Kb. a harmadát lecsippentjük, a többit kerek formára nyújtjuk.

Egy kerek pite vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és ebbe tesszük a kinyújtott tésztát.

Megszórjuk 2-2 evőkanál chia maggal és zsemlemorzsával.

(Ez hivatott felszívni a sütés közben keletkező nedvességet amit még a gyümölcs ereszt.)

A gyümölcsről leöntjük a levet. Beleszórjuk a formába.

Rásimítjuk a mascarponét. Nem könnyű, de rusztikusan is megfelel.

A maradék tésztát kinyújtjuk és felcsíkozzuk a sütőedény méretének megfelelően.

Szépen berácsozzuk a piténk tetejét.

180 ºC-on, bő harminc percig sütjük.

Érdemes a megsült pite szeletelésével kicsit várni míg langyosra hűl.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!