Moha főz

Áfonyás-málnás túró mousse-torta

Sütés nélkül, pofonegyszerűen elkészíthető. Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom.

A nyárban azt imádom, hogy egyre finomabb gyümölcsök közt választhatok, jöhet a jól megérdemelt hedonizmus!

Illatos eper, áfonya, cseresznye, meggy, sőt már köszmétéhez is volt szerencsém.

Málna is hamarosan frissen kerülhet az asztalra.

Épp ezért a tavalyról megmaradt zacskónyi fagyasztott finomságot használtam fel ehhez a sütihez, helyet szorítva az ideinek.

A málnabeszállítóm: Szilárd bá’ már jelezte, hogy nemsokára kopogtat nálam! 🙂

Áfonyás-málnás túró mousse-torta hozzávalói:

50 dkg félzsíros tehéntúró

2 dl habtejszín (nem növényi)

2 evőkanál joghurt

15 dkg porcukor

1 evőkanál házi vaníliás cukor

fél citrom leve

2 csomag zselatin fix

10-10 dkg málna és áfonya + néhány szem a díszítéshez

15 dkg babapiskóta

5 dkg vaj.

Elkészítés:

A puha vajat és a babapiskótát késes aprítóban némileg homogenizáljuk.

Egy kör alakú magas falú tortaformának az aljába sütőpapírt vágunk.

Erre nyomkodjuk rá a tortaalapot, amit a piskótából varázsoltunk, szinte semmi munkával.

Elkészítjük a mousse-t vagyis krémet.

Ehhez ismét a késes aprítót használjuk. Először a túrót keverjük össze a joghurttal, cukrokkal és a gyümölccsel.

Belefacsarjuk a citrom levét és keverünk rajta még  kettőt.

Beleszórjuk a zselatin fixet.

Végül óvatosan belekeverjük (ezt már fakanállal) a felvert habtejszínt.

A tortaalapra simítjuk.

Díszítjük a csodaszép gyümölcsökkel.

Néhány órára hűtőbe tesszük, majd jóízűen elfogyasztjuk!

Tálaláskor a kapcsos részt lepattintjuk róla, majd a sütőpapírról egy tálcára csúsztatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!