Moha főz

Forró bableves hideg napokra.

Olvastam egy könyvet, amiben az amerikai író egy olyan család történetét említi meg, ahol számolatlan sok a kölök és iszonyúan szegények. Gyakorlatilag mindennap egyszer falatoznak a következőképp: mama megfőz egy nagy fazék babot sós vízben, majd egyszerűen leszórja a padlóra szedőkanállal, ahonnét a gyerekek mohón pillanatok alatt eltüntetik. Mondanom sem kell, nem a huszadik században játszódik a cselekmény.

Hát, a bab nálunk is nagy kedvenc, habár inkább tányérból esszük. A két kedvenc:csilis bab és babgulyás.

A babgulyáshoz idő és remek alapanyagok szükségeltetnek. 1 kg nem szétfővő tarkababot ajánlok, amit előző este beáztattunk és lemostunk. (Csak most tűnik fel a képeken, hogy az enyémnek bizony sikerült kicsit szétfőnie. Sebaj.)

Ezt a babot tesszük oda közepes lángon főni bő vízben,sóval,babérlevéllel, egész fej hagymával,  egy darab paprikával,szemes borssal, fél deci ecettel. Egy-két cikk fokhagyma is mehet beléje,valamint szárított tárkony.

Amíg puhul a bab fedő alatt elkészítjük a pörköltet hagymás alapon háromnegyed kiló sertéscombból. Puhára sütjük erős lángon, állandóan kevergetve, és mikor kész, belezuhintjuk a szinte már kész bablevesbe.

Habarást készítünk 4 dl tejföl és két kanálnyi lisztből, ezzel egyszer még felfőzzük. Amikor egyszer felrottyan, elzárhatjuk alatta a lángot. Csipetkét is főzhetünk bele, akkor még ennél is tartalmasabb.

DSC_0748.JPGDSC_0749.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!