Moha főz

Mohamama és Birsangyal

Házi birsalmasajtomból vittem kóstolót kolléganőimnek.Klasszul fel tudtam szeletelni 8 egyforma darabra, és kínáltam őket lelkesen.

Ettől ők is beájultak , dicsérték a színét, állagát, ízét.

Egyikük: Csillu,- aki napi ötször étkezik, akkor is csak  keveset, amitől roppant csinos- annyira elragadtatta magát, hogy kijelentette: akár a felét is meg tudta volna enni az egésznek.

Kata pedig (akinek jó a humora) amikor ettük a kis menzaebédünket és nosztalgiáztunk a birsecske után, kérdezte: miért is vagyok én Mohamama mikor lehetnék Birsangyal is !?

Elmeséltem nekik, hogy még gimiben ragadt rám a Moha név a csehszlovák rajzfilm után szabadon. Én az alacsony tömzsi, Ági a magas  manó (megjegyzem mindketten vékony, karcsú leányzók voltunk, a manók ráadásul az ellenkező nemhez tartoztak ).

Barátosnémon a Páfrány nem maradt meg , engem viszont még mai napig szólítanak így néhányan. Főleg a barátaim!

moha_es_pafrany_360961_89231.jpg

A mamát én ragasztottam hozzá évek elteltével. A birsangyalt is megtartom, ha már kaptam :))

Csak azért, aki nem ismerné ezt a kiváló réges-régi rajzfilmet, íme egy belőle ízelítőnek:

 

Na, de süssünk is valamit.

Ma habos almásat készítettem.

DSC_0130.JPG

Tésztája pite, amihez 25 dkg liszt,8 dkg porcukor, 1 tojás, 10 dkg vaj (én házi vajat használtam, de jó a zsír és a margarin is hozzá) fél citrom héja és leve, kávéskanál vaníliás cukor, késhegynyi szódabikarbóna, fél deci tejföl vagy kefír és csipetnyi só szükségeltetik.

DSC_0129.JPG

DSC_0137.JPG

A lisztet a vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját, a citrom reszelt héját, kicsavart levét, a tejfölt, a cukrot, szódabikarbónát valamint a sót. Gyorsan összegyúrtam és a hűtőben pihentettem, amíg elkészítettem az almatölteléket.

DSC_0135.JPGDSC_0136.JPG

Ehhez meghámoztam és lereszeltem kb. másfél kilónyi almát, amit kicsavartam, el ne áztassam miatta a tésztát. A héját sem dobtam el az almának, megszárítom, kiváló almatea főzhető majd belőle. A leve pedig isteni 100%.os gyümölcslé, ami egészséges és finom.

5-5 dkg mandulát és diót megőröltem, 10 dkg porcukor , némi mazsola és fahéj társaságában az almával összekevertem. Ez került a kinyújtott pite közepére.

A tetejére pedig 4 tojásfehérjét felvertem 10 dkg porcukorral keményre és eloszlattam rusztikusra.

DSC_0138.JPG

Kb. 25 percen át, közepesen meleg sütőben készült el ez a finomság.

DSC_0139.JPG

DSC_0144.JPG

Ha kedved szottyan, csináld utánam :)))

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!