Moha főz

Gombaság

DSC_0514.JPG

Ez a helyes kis gombácska a kertben nőtt, megenni nem merném, így csak gyönyörködtem egyszerű szépségében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszont nemrég kaptam úgy hat darab nagyobbacska tinóru gombát. Igencsak megörültem neki, és azon nyomban elkészítettem. Egyszerűen. A gombát megkapirgáltam (tilos mosni) és szeleteltem mind a kalapját, mind a tönkjét. Vajat pirítottam arra dobtam őgombaságát, és kavargatva pillanatok alatt elkészült. Nálam a frissen őrölt bors a nyerő mint tudjátok, végén pár tekerésnyi plusz ízlés szerint só.

DSC_1095.JPG

DSC_1100.JPG

DSC_1102.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rizst megpároltam és kettőjüket finoman összekevertem. Pompás gombás-rizottónak is nevezhetnénk. Most a húst nevezem köretnek, mert annyira finomra sikerült a gombás étek, hogy én egész délután a csodájára jártam. Éppen addig, míg el nem fogyott.

DSC_1111_1.JPG

DSC_1112.JPG

DSC_1114_1.JPG

 Hús maradt (félkilónyi sertéscomb fokhagymásan), ahhoz másnap más köret készült.

DSC_1097.JPG

De azóta is a gombás után vágyakozom. Na, majd egyszer, talán.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!