Azt gondolom két tábor létezik: aki imádja a kocsonyát és aki rá se bír nézni.
Ki a húslevest szereti ( rossz ember nem lehet) az valószínű a kocsonyát is szívesen kóstolgatja.
Kis adagnak neki sem érdemes kezdeni, úgyhogy elő a 10 literes fazékkal!
Töltsük meg egy szép nagy csülökkel, 4-5 kettévágott disznólábbal, némi bőrkével és tegyük oda hideg vízbe főni. Amint felforrt, lehabozzuk, és a láng erejét a legkisebbre mérsékeljük. Épp csak gyönygyözzék!
Ekkor jöhet a fűszerezés, hisz ez a lelke az ételnek:
1 teljes fej fokhagyma, két nagyobb fej vöröshagyma (csak a felső héját szedjük le, szép színt ad főztünknek), 4-5 szál zöldség (fehér- és sárgarépa) 30 szem fekete bors, 3 babérlevél, só ízlés szerint. Mi szeretjük a csípőset, ezért került belé egy csípős paprika, majd még egy kóstolás után.
Na, ezt kell magára hagyni úgy 5 órácskára. Csak rotyogjon magába, majd amikor már a csont úgy elválik a hústól mint a vaj, készen vagyunk.
A húst szépen tálba rendezzük, és rámerjük szűrővel a gyönyörűséges levet.
Hideg helyen dermesztjük.
Nálunk villámsebesen elfogyott, majd főzünk másikat! Újévre 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: