Moha főz

Gesztenyetorta és az elmaradhatatlan gyümölcssaláta.

DSC_0330.JPG

Gondolom sok családnál megvan a bevált karácsonyi menü, amit kipróbált és bevált receptek illetve a hagyomány alapján készítenek.

Nos, nálunk sincs ez másképp. Szenteste,Vilián halászlevet kanalazunk, majd sült halat eszünk burgonya- és franciasalátával.

A vacsorát gesztenyetorta és gyümölcssaláta zárja.

Karácsonykor töltött káposztával, bacon-szalonnába tekert aszalt szilvával töltött pulyka- vagy csirkemellel, diós-mákos bejglivel , mézeskaláccsal  tömjük magunkat degeszre :)))

Ha lesz erőm, egy Rigó Jancsit is sütök, majd kiderül

(esetleg panettone alternatívaként).

Egyébként inkább a Diótörőt nézném, de ez a magamfajta vidéki libának csak álmodozás !

Ma estére a torta kész, a gyümölcssalátát szintén összeállítottam és sütöttem még egy adag mézeskalácsot nyolcéves unokahúgom segedelmével.Hja, lányok, lányok,….. Az előző adag ugyanis jócskán megcsappant, hatalmas sikert aratva.

DSC_0583.JPG

A torta receptje a következő:

8 tojásos hosszú piskótalapot sütünk, amit 3 részre vágunk fel vízszintesen.

Mindegyik lapra a következő töltelék kerül: 1/2 l tejből vaníliapudingot főzünk, amit feljavítunk fél rúd igazi vaníliával (kikaparjuk a magokat és belekeverjük a kettévágott vaníliarúdból).5 dkg vaj teszi krémesebbé.

DSC_0366.JPG

DSC_0369.JPG

DSC_0367.JPG

Ebbe ,amikor langyosra hűl, belekeverünk  fél kiló gesztenyemasszát.

DSC_0370_1.JPG

A középső lapra először lekvár kerül-én a galagonya mellett döntöttem, pikáns ízvilága miatt- majd úgy a krém.

DSC_0371.JPG

DSC_0372.JPG

Végül az egész tortát bevonjuk és gyümölccsel díszítjük, majd csokireszelékkel (étcsoki , 70%-os).

Leírva egész egyszerű, igaz?

DSC_0380.JPG

DSC_0379.JPG

DSC_0490.JPG

Gyümölcssaláta:

2 db banán

2 db narancs

1 db mandarin

2 db körte

3 szelet ananász

5 db kiwi

1 doboz őszibarack befőtt

1 marék mazsola és áfonya

25 dkg fagyasztott meggy

pár szem licsi.

A gyümölcsöket meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálban alaposan összekeverjük. A barackbefőtt levét és egy citrom kifacsart levét is hozzáadjuk.Ez utóbbi megakadályozza a gyümölcsök elszíneződését. Kanálnyi rummal vagy decinyi pezsgővel ízesítjük, tejszínhabbal tálaljuk.

Ha kicsit összeérik akkor az igazi, a fagyasztott meggy szépen megszínezi a levet és a mazsola is megduzzad.

Jó étvágyat hozzá!

DSC_0390.JPG

DSC_0387_1.JPG

DSC_0388.JPGDSC_0389.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!