Örültök, igaz? De csalódni fogtok mert nem az elkészítési idő ennyi, hanem a fogyasztásé.
Történt, hogy húgomék bejelentették,átjönnek hozzánk délután. Mondtam jó, majd akkor sütök valamit. Erre jóval hamarabb megjelentek, mint vártam és süti sehol. Most mit csináljak? Mascarpone akadt otthon, babapiskóta is, így megszületett a gyors terv: Tiramisu.
Instant feketekávét készítettem (100% arabica), amibe két kanál porcukor és ugyanennyi rum került. Elővettem a csomagnyi babapiskótát és ebbe kezdtem belemártogatni és lerakni a jénai tál aljára.Magára hagytam az első sornál és nekiálltam a krémnek.
Ehhez két 25 dkg-os mascarponét összekevertem 3 tojás sárgájával és 2 ek. cukorral és mézzel valamint csipetnyi fahéjjal alaposan.
A maradék fehérjét felvertem gőz fölött és ez is belekerült a krémbe némi házi vaníliás cukor kíséretében. A krém bő fele rákerült a piskótára, majd jött egy újabb sor kávéba mártott piskóta.
A maradék krém ennek a tetején foglalt helyet. Ekkor már csak annyi dolgom akadt, hogy alaposan megszórtam kakaóval.
Állni nem igazán lett ideje, frissen szervíroztam. Egyedül húgomnak jutott dupla adag arra tekintettel, hogy ez a kedvence 🙂
Úgyhogy volt is süti, meg nem is. Mert tényleg azonnal elfogyott, csak az üresen árválkodó tál alján lévő kevés krém mutatta: benne lapult a finomság.
Ha több időtök van, hagyjátok kicsit hideg helyen pihenni. Ha én vagyok időmilliomos, beteszem kicsit a fagyóba:)
És ha magasabb krémet szeretnétek, jöhet bele 3 dl felvert tejszín is. Úgy az igazi. Így se kutya!!! Cosimo de´ Medici tetszését valószínűleg nem nyerné el, de nekünk megfelelt!!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Isteni finomság! 🙂