Moha főz

Képviselőfánk próbálkozás

Szóval: meglátogattam kedvenc fodrászomat. Már előtte is szóba került, hogy vágjunk a hajamból radikálisan, sőt hajszínváltás is meggondolás tárgyát képezte, így most rábólintottam.

A színváltás néhány vörös melírcsíkban egyelőre kimerült,de a hajhosszam úgy 30 cm-rel rövidebbbé vált.

DSC_0759_1.JPG

Közben Anett lelkendezve mesélte, hogy felfedezte eme blogocskámat és ihletet is merített belőle. Hízott a májam rendesen, és elégedetten besöpörtem az elismerést 🙂

Na, “megszépülten” távoztam, és alig léptem kettőt a fodrászat előtt, olyan hirtelen elcsúsztam a lefagyott járdán, hogy meglepődni sem volt időm. Gyorsan felpattantam, körülnéztem volt-e közönségem, de mivel hál’ Istennek nem, óvatosan továbbsétáltam sajgó hátsóvall!!!!

Ez sem tudta azonban elvenni a kedvem attól, hogy belefogjak egy eddig csak cukrászdában fogyasztott sütemény elkészítésébe.

Ha még nem találtátok volna ki a képviselőfánkról beszélek.

Az égetett tészta elkészítésétől tartottam ugyan, de bátraké a szerencse! Nekifogtam és mondhatom, elkerült a kudarc!

A tészta hozzávalói a következők:

2 dl víz

10 dkg vaj

csipet só

1 kk.házi vaníliás cukor

20 dkg átszitált liszt

5 egész tojás.

Egy fazékban odatettem a vizet forrni, bele a vaj, só, cukor. Amikor szépen összefort, lehúztam a tűzről és apránként hozzákevertem a lisztet. Egyetlen percig visszatettem a tűzre és alaposan összefőztem.

Hagytam kicsit kihűlni, közben a sütőt 220°C-ra előmelegítettem, a tepsit kibéleltem sütőpapírral.

Mire meglett, kezdhettem a tésztába egyenként robotgéppel beledolgozni a tojásokat.

Öröm látni, ahogy egyre selymesebb állagúvá válik.

DSC_0774.JPG

DSC_0776.JPG

Kanállal egymástól megfelelő távolságra kis halmokat kupacoltam és betoltam a forróságba. Húsz percig ki se nyitottam a sütőt és ettől mindenkit óva intek, mert összeeshet a művünk!

DSC_0778.JPG

DSC_0779.JPG

Ekkor mérsékeltem a tüzet és még 10′-ig hagytam sülni.

Csudaszépen megkeltek, ahogy szétvágtam, csodás üreges belsőt találtam.

DSC_0780.JPG

A krém a következőképp készült:

12 dkg cukrot 4 tojás sárgájával elkevertem, bele 10 dkg liszt, és ezt forraltam össze  4 dl tejjel,némi vaniliás cukor társaságában. Egy pudingpor is mehet bele, aki kicsit sűrűbbre szeretné.

Sűrűre főzve kész, és még forró volt, amikor a 4 tojás felvert fehérje is belekerült.

3 dl tejszínt keményre vertem, mert a vaniliakrémet azzal akartam megkoronázni.

Ezen kívül karamellszószt is készítettem, pillanatok alatt.

Ehhez 10 dkg cukrot felmelegítettem, belekerült 5 dkg vaj, majd 1,5 dl tejszín.

Már csak összeállításra várt a fánkom.

A tészta aljára vaniliakrém, erre tejszín került, majd ráültettem a kalapokat, amit a karamellszósszal csurgattam.

DSC_0787.JPG

Hát, mit mondjak! 

Késő este nem voltam rest kimenni és két sütit belakmározni! 

Fiam kérdezte honnan a név, a képviselők esznek-e ilyet, mert akkor megfontolja a politikusi pályaválasztást :)))

Utána néztem és kiderült, hogy becenevét még a bőséges reggelihez-uzsonnához szokott mikszáthi Tisztelt Ház idejében kapta, amikor – nem bírva kivárni az ebédidőt – a képviselő urak két interpelláció között (vagy közben?) ki-kiszöktek a kávézóba, hogy kisebb-nagyobb falatnyi, de gyorsan elfogyasztható „éhségcsillapítót” vegyenek magukhoz.

Nem fűzök hozzá kommentárt, azt szűrje le ki-ki maga.

Én jobban szeretném, ha más irányt venne drága magzatom érettségi után, maradjunk ennyiben!!!!

 DSC_0803_1.JPG

DSC_0801.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!