Na, jól elhanyagoltam az én kis blogomat, de mostanában sűrű volt az élet.
Példának okáért végre ellátogattam a Magyar Nyelv Múzeumába Széphalomba. 2008 -ban nyitott, kicsit szégyellem is magam, amiért csak most!
Mindenkit buzdítok: nézze meg, mert érdekes és tanulságos!
Aztán elkezdtem angolt tanulni a Tudásod a jövőd program keretében és ez épp elég feladatot ad nekem. Kevés nyelvérzékem van (itt legalábbis), de igyekszem 🙂
Aztán ballagott a fiam, most pedig izgulok az érettségije miatt!
Enni persze eszünk, egy jól sikerült művemet, az epres túrótorta elkészítési módját osztanám meg veletek!
Még elég drága az eper, de valami azt súgja később sem lesz sokkal olcsóbb. Ehhez a tortához úgy fél kiló elég is.
Szóval 6 tojásból sütött tortalap az alapja. Ezt kell kettényiszálni és beletölteni a túrós finomságot.
Ami eképp készül:
50 dkg túrót át kell törni. Na nekem a legjobbkor égett le a Hauser márkájú gépem, így csak krumplinyomót átnyomtam. (Tudna valaki egy szerelőt ajánlani??)
Hozzáadtam 20 dkg porcukrot, egy citrom reszelt héját, és fél levét, kis vaníliás cukrot (tudjátok:házit) és 2 dl tejfölt.
Belevágtam kb. 5 dkg aszalt epret , ha nincs otthon, jó a mazsola is! A friss eperből is belekerült úgy 15-20 dkg.
2 dl tejszínt habbá vertem, bele 1 csomag zselatinfixet adagoltam. A túrót és tejszínt összekevertem, kész a krém.
Az alsó piskótát megkentem, és az oldalát félbevágott eperszemekkel díszítettem.
Rákerült a másik piskótalap, erre ismét krém és díszítés (eper, mi más) kis csokireszelékkel és aszalt eperrel.
Könnyű, finom, mutatós!
Láttam sütés nélküli epertortát is , hétvégén annak fogok nekiállni.
Addig is érjük be ezzel a gyönyörűséggel!
Íme,egy másik csoda ami mellett nap mint nap eljövök és szó szerin megszínesíti a napomat!
Szinte ragyog, annyira él ez a repceföld!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: