A meggyszósznál csak az egresszószt szeretem jobban. Mivel az utóbbi még javában érik a meggyecske pedig itt van az asztalomon, kitalálhattátok miből is készítettem ezt a megunhatatlan finomságot. Az egyik kedvenc gyümölcsöm, és ezer arca van. Hétvégén dzsemet fogok készíteni, ami egész télen örömünkre szolgál majd. Máté fiam, csak azzal hajlandó bekanalazni a tejberizst, kizárólagosan!
Amikor réges-régen első gyerkőcömet vártam, állandóan retket és meggylevest ettem. A retket csak úgy natúr, mire hármat léptem a zöldségestől, elfogyott. A levest pedig egy-két hörpintésre.Addig-addig, amíg egyszer csak üresnek mutatkozott a lábas, záros határidőn belül.
Remélem senkit sem botránkoztatok meg ezzel a képemmel 🙂 Ezekről az időkről szóltam elébb!
Na, de meggyszósz! Roppant egyszerű a módja, hogy finom és egészséges mártást adjunk az asztalra.
Kb. 20 dkg meggyet kimagozunk, és lábasban fél dl vízzel feltesszük főni. Belekerül 5 dkg cukor, csipetnyi fahéj,őrölt szegfűszeg. Amikor egyet rottyan, 1 dl tejföl vagy tejszín és 2 ek. rizsliszt keverékével behabarjuk.
Még egyet rottyan és ehetjük is! Hidegen és melegen is kiváló. Húsok de csak sima krumplipüré mellett is megállja a helyét.
Én a marhalevesben főtt hús mellé tettem belőle, igazi ízharmónia!
Ne hagyjátok ki, garantált a siker!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: