Moha főz

Egy befőzés képei.

DSC_0348_2.JPG

Meggydzsem és meggybefőtt a két jelszó.

A dzsem 8 kg -nyi  magozott gyümölcsből, 4 kg cukor és 2:1 -es dzsemfixáló arányos hozzáadásával történt.(Felfőzni állandó kevergetés mellett, majd üvegekbe töltve száraz dunsztban hagyni kihűlni)

A befőtt szintén 8 kg gyümölcs, 3 l szirup hozzáadásával. A meggyet alapos mosás után magostól a víz , 2 kg cukor és 2 csomag befőtt-tartósító segedelmével tettem el. A forrásban lévő szirupba apránként beleöntöttem a meggyet, mikor újra felforrt üvegekbe szedtem. Mikor minden üveg teli lett, rájuk mertem a tüzes szirupot. Tetejükre rumot locsoltam. Lezárva száraz dunsztban hagytam 1 napig.Csak utána kerültek végleges helyükre a polcon.

Íme képekben.

DSC_0145_1.JPGDSC_0149_1.JPG

DSC_0150.JPGDSC_0158_1.JPGDSC_0159.JPG

DSC_0166.JPGDSC_0165_1.JPGDSC_0167_1.JPG

DSC_0172_1.JPG

DSC_0365_1.JPGDSC_0366_1.JPGDSC_0369_2.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!