Meggydzsem és meggybefőtt a két jelszó.
A dzsem 8 kg -nyi magozott gyümölcsből, 4 kg cukor és 2:1 -es dzsemfixáló arányos hozzáadásával történt.(Felfőzni állandó kevergetés mellett, majd üvegekbe töltve száraz dunsztban hagyni kihűlni)
A befőtt szintén 8 kg gyümölcs, 3 l szirup hozzáadásával. A meggyet alapos mosás után magostól a víz , 2 kg cukor és 2 csomag befőtt-tartósító segedelmével tettem el. A forrásban lévő szirupba apránként beleöntöttem a meggyet, mikor újra felforrt üvegekbe szedtem. Mikor minden üveg teli lett, rájuk mertem a tüzes szirupot. Tetejükre rumot locsoltam. Lezárva száraz dunsztban hagytam 1 napig.Csak utána kerültek végleges helyükre a polcon.
Íme képekben.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: