Moha főz

Tök ciki !

DSC_0284_1.JPG

DSC_0281.JPG

DSC_0010.JPG

Egyesek szerint, ha kulináris kedvenced egyike,valami tökféle!

Körbe lehet röhögni, mert az enyém a cukkini!

Sütve ,főzve, rántva, lecsóban,grillezve, mindenhogy. Anyukám ellát vele, a kertjében bőséggel akad.

Nemrég olvastam, még chips is készíthető belőle. Ennek nem vagyok rabja, de itt van a recept, ha valaki megkedvelné.

http://clinterapi.blogspot.hu/2012/06/cukkini-chips.html

Én egyszerű főzeléket készítettem belőle. Egy közepes cukkini és egy hasonló méretű közönséges tök adta az alapanyagát. Meghámoztam és lereszeltem őket. Kevés vízzel felöntve,  friss kaporral ízesítve, almaecettel megöntözve épp csak addig főztem míg felfortyant egyszer.

DSC_0267.JPG

DSC_0294_1.JPG

Annyira zsenge, hogy felesleges túl abálni. Némi só és fekete őrölt bors után két húsleveskockát is dobtam bele.

1 dl tejszínnel felöntöttem, majd 2-3 kanál rizsliszt és 2 kanál tejföl keverékével behabartam. Ennyi. Nagyon finom, nagyon egészséges, kalória szinte semmi.

DSC_0410_2.JPG

Persze ha mellé egy kis fasírt is van, az már megdobja a zsírértéket, de kit érdekel?

És itt van a töltött cukkini is!

DSC_0151_1.JPG

Ehhez a zsenge zöldségeket meghámozom, kettévágom,magjukat kikaparom. Egy maréknyi rizst megpárolok sós vízben. Kb.30 dkg sertéslapockát megpirítok olajban vörös-és fokhagymán, sózom,borsozom.

A rizst és húst összekeverem, a mélyedésekbe töltöm.

DSC_0152_2.JPG

Rá kanálnyi tejfölt simítok, majd reszelek feléje füstölt Karaván sajtot.

DSC_0155_1.JPG

Sütőben 40 percig párolom először alufólia alatt, majd lehúzva róla  tovább pirítom. Kis húslevest kell önteni alá, hogy kellően megpuhuljon.

DSC_0156_1.JPG

Töknek tök, de cseppet sem ciki!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!