Moha főz

Aszalás

DSC_0914.JPGHa ilyen magasra kúszik a hőmérő higanyszála, mint az elmúlt nyári napokban, bátran belefoghatunk az aszalás műveletébe.

Nagyi régen mindig készített  susinkát. Nem tudjátok mi az? Hát szárított alma! Szép karikákra vágta az almákat és felfűzte cérnára, madzagra, ilyesmire. Kiakasztotta az eresz alá és a nap elvégezte kevés idő alatt a munkát. Ma is a számban érzem az ízét.

Egyik kolléganőm aszalógépet kapott ajándékba,  nagyszerűen készít vele almachips-et.

Már régen eljátszottam a gondolattal, hogy én pedig paradicsomot fogok napon szárítani, és lám, eljött az ideje!

Leszedtem egy kosárnyival és a kisebbeket felszeleteltem. Kerestem egy a napot áteresztő alkalmatosságot (tüllháló, szúnyogháló a legjobb, én ezt találtam hirtelen), és arra pakoltam a szeleteket. Betakartam és kitettem , hadd süssön rá a napocska.

Az első  estén így néztek ki.

DSC_0809.JPGDSC_0810.JPG

Mivel még adtam neki időt, másnap is kikerült a hőségbe, de neki cseppet sem ártott.

Második estére már nagyon szépen összetöpörödött.

DSC_0870.JPG

Üvegbe raktam és felöntöttem szűz olívaolajjal.

DSC_0915.JPG

Lehet hűtőben vagy kamrapolcon tárolni. Egész addig, amíg el nem érkezik egy hideg téli nap. Akkor aztán beletehetjük a főztünkbe a nyár napsütötte ízét!

DSC_0918_1.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!