Csak annak ajánlom elkészítését, akinek sok ideje és eltökéltsége akad hozzá! Na meg több kilónyi napérlelte paradicsomja.
Konkrétan minimum öt kiló! Kevesebbnek véleményem szerint dőreség nekikezdeni a rászánt idő mennyisége miatt.
Tehát a hozzávalók:
5 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
1/2 kg paprika
2 fej fokhagyma (nem cikk)
3 dl almaecet
2 ek. mustár
2 babérlevél
kb 20 dkg kristálycukor
10 dkg barnacukor
1-1 kanál őrölt feketebors,gyömbér,szegfűszeg,fahéj,szegfűbors.
A fokhagymát ici-picit megpirítom és erre dobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot a többi zöldséget felkarikázva és a fűszereket.Közel egy órai főzés és kevergetés után átpasszírozom.
Ha megvan, ismét a tűzre húzom a lábast és hosszan-hosszan főzögetem, rotyogtatom. Egész, míg besűrűsödik (4-5 órára számítsatok!). Istenien finom illatok járják át addig a konyhát, a fűszeres, paradicsomos illatok értenek a kellemes orrbirizgáláshoz !
Amikor elég sűrűnek véljük, előre kimosott üvegekbe töltjük és száraz dunsztba becsomagolva hagyjuk kihűlni.
Én amikor betöltöm az üvegbe, fejre állítom rövid időre. De tényleg csak egy-két percre. Mert ilyentájban már fáradtan a végét várom az egésznek. Persze megéri, mert nincs párja a házi ketcup-nak!
Most az egyik fiamtól megkaptam, hogy kicsit édes. Úgyhogy valószínű kevesebb cukorral is finom.
Jelentem, a többiek nem kritizálták!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: