Moha főz

Házi ketchup

Csak annak ajánlom elkészítését, akinek sok ideje és eltökéltsége akad hozzá! Na meg több kilónyi napérlelte paradicsomja.

DSC_0144_1.JPG

Konkrétan minimum öt kiló! Kevesebbnek véleményem szerint dőreség nekikezdeni a rászánt idő mennyisége miatt.

Tehát a hozzávalók:

5 kg paradicsom

1 kg vöröshagyma

1/2 kg paprika

2 fej fokhagyma (nem cikk)

3 dl almaecet

2 ek. mustár

2 babérlevél

kb 20 dkg kristálycukor

10 dkg barnacukor

1-1 kanál őrölt feketebors,gyömbér,szegfűszeg,fahéj,szegfűbors.

DSC_0148.JPG

A fokhagymát ici-picit megpirítom és erre dobom a megmosott, feldarabolt paradicsomot a többi zöldséget felkarikázva és a fűszereket.Közel egy órai főzés és kevergetés után átpasszírozom.

DSC_0155_2.JPG

Ha megvan, ismét a tűzre húzom a lábast és hosszan-hosszan főzögetem, rotyogtatom. Egész, míg besűrűsödik (4-5 órára számítsatok!). Istenien finom illatok járják át addig a konyhát, a fűszeres, paradicsomos illatok értenek a kellemes orrbirizgáláshoz !

Amikor elég sűrűnek véljük, előre kimosott üvegekbe töltjük és száraz dunsztba becsomagolva hagyjuk kihűlni.

Én amikor betöltöm az üvegbe, fejre állítom rövid időre. De tényleg csak egy-két percre. Mert ilyentájban már fáradtan a végét várom az egésznek. Persze megéri, mert nincs párja a házi ketcup-nak!

DSC_0164_2.JPG

Most az egyik fiamtól megkaptam, hogy kicsit édes. Úgyhogy valószínű kevesebb cukorral is finom.

Jelentem, a többiek nem kritizálták!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!