Moha főz

Norbi kedvéért !

DSC_0277.JPG

Kedves Rokon!

Mi ugyan még sosem találkoztunk. és alig egy éve jutott tudomásomra létezésed. S nem csak te, apai ágon akad néhány ismeretlen unokatestvérem.

A szüleim alig kétéves koromban váltak szét ágytól-asztaltól.

szülők.jpg

Így az is újdonságként ért, hogy apámék négyen lettek volna testvérek.Szóval az én és a te édesapád közös ősöktől származik. Bálványosi nagyszülőknél néhányszor vizitáltunk, de olyan régen, hogy homályba merül az emléke.

A két apa pedig egyszerűen elköltözött tartósabb és remélhetőleg boldogabb vidékre, az árnyékvilágba.

Mi, utódok nem tűnünk túl összetartó famíliának erről az ágról. Eleinte kíváncsisággal vegyes izgalommal vártam a találkozót Évivel, anyukáddal a többi rokonnal, ami eddig elmaradt.

Ki Dunántúlon, ki Budapesten, én itt Zemplénben.

Hidd el, mi is eszünk ragacsos körömpörköltet,szalonnatepertős túróscsuszát,töltött káposztát,sűrű babgulyást,csípős halászlét, zaftos pörköltet.

Magyar ember hogy lehetne meg nélkülük? Ezek finom illata nyugtatja meg az éhes lelket s a korgó gyomrot.

Vasárnap példának okáért töltött dagadót adtam az asztalra.

A formás húsdarabot lehártyáztam feltárva belsejét.

Ebbe az üregbe nyomkodtam a tölteléket.

DSC_0270_1.JPG

Mi kell ehhez? 5 db tejbe áztatott majd kicsavart zsemle

1 egész tojás

1 csokor petrezselyemzöld felvágva

só,bors,majoranna ízlés szerint

1 evőkanál dijoni mustár.

A dagadó száját összetűztem hústűvel, alaposan sóztam, tetejére mézet csorgattam.

Mellé paradicsomokat feleztem, s krumplit daraboltam.

A paradicsom sót,borsikafüvet s olívaolajat kapott tetejére, a krumpli csak sót.

A tepsi aljára is került olaj s némi húsleves.

Alufóliával lefedve toltam a forró sütőbe, ahol bő óráig csücsült. Az utolsó negyedórában lekerült róla a takaró, hogy már ne párolódjon tovább, inkább iruljon-piruljon!

DSC_0272_1.JPG

Na, elég magyaros?

DSC_0279_1.JPG

Remélem egyszer főzhetünk közösen valami finomat, tartalmasat, s közben kicsit megismerhetjük egymást.

Ebben a reményben üdvözöllek szeretettel!

Innen a kissé hiányos gasztroblogomról!

Csók a családnak!

Utóirat: Aki értetlenül olvassa a bejegyzést, tessék Norbi sorai, amit a spenótgaluskámhoz linkelt be pár napja 🙂

      • Szocsin Norbert Szeretem azt is, főleg ha anyu csinálja.
      • Erika Szócsi Én régen utáltam, pár éve szeretem. Azóta ha tehetem és hozzájutok elkészítem. Kedvencem a gránátalmás spenótsaláta. Ha érdekel, ez is rajta van a blogomon. Anyukád remélem jól van!
      • Szocsin Norbert Köszi, jól van!Elég hiányos a blog!Nincs körömpörkölt, gulyás, stb…  Tudom ajánlani a szocsiféle túros csuszát. Hozzávalók 1 főre: 2 nagyadag standard túros csusza, 20-30 dkg szalonna, 10 dkg trappista sajt. A szalonnát faszán kisütjük, majd a csuszához keverjük.Majd ne felejtsük el a kisült zsírt ráönteni!A sajtot ráreszeljük, 5-10 percig grillezzük.Elfogyasztása után 1-1,5 óráig a WC-től 50 méternél távolabbra ne menjünk! 
      • Erika Szócsi tegnap töltött dagadót sütöttem, a kedvedért holnap felrakom 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!