Moha főz

Túrógombóc másképp

DSC_0891_1.JPG

Elég régen készítettem túrógombócot és valahogy megfájdult rá a fogam. Magában  könnyű kis étel, de a pirított zsemlemorzsa kissé “megnehezíti”.

Ezért így készítettem:

50 dkg félzsíros túró

10 dkg búzadara

5 evőkanál aprószemű zabpehely

3 tojás

5 dkg cukor (lehet stevia vagy nyírfacukor, ha valaki nagyon fel van szerelkezve juharszirup)

2 dkg vaj

csipet só

Összeállítottam a masszát és letakarva bő két óráig állni hagytam, hogy megdagadjanak a dara szemcséi.

Lobogó forró vízbe vizes kézzel gombócokat formáztam , és türelmesen megvártam, amíg felszökkennek a víz tetejére.

Na, mire szedtem ki őket? Pirított dióra! Úgy 20 szem diót megtörtem és daráltam, majd 5 dkg vajon megpörköltem kissé.

Tálaláskor a gombócákat tejfölre és aranyló sárgabaracklekvárra ültettem.

Legvégén, mikor csak pár szem  rezgő csoda maradt, hozzászedtem a maradék diót, kikapartam a serpenyőt alaposan!

Mennyei ízek keveredtek a számban!

túrógombóc.jpg

Hmmmm. Egészségemre! És a tiétekre is!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Köszönöm szépen!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!