Moha főz

Tejlepény

Valószínűleg írtam már, hogy házi tejet veszek rendszeresen, mert az az igazi, és itt szerencsére hozzá tudok jutni. Nagy részére a macskák rabolnak rá. Már a kapuban várják Magdit, aki kiönt nekik mindig valamennyit a táljukba. Lelkesen lefetyelik és nyalják utána a bajuszukat.

DSC_0515.JPG

DSC_0528_1.JPG

A maradékot felforralom, lehűtöm, és ha nem fogy el az aktuális mennyiség, sebaj, lehet belőle túrót készíteni, esetleg aludttejet.

Most a régen vágyott tejlepényt sütöttem meg egy liter finom, krémesen gazdag, tejszínízű tejből.

Hozzávalók:

1 liter tej

20 dkg liszt

10 dkg cukor

1 ek. házi vaníliás cukor

csipet só

3 egész tojás.

Olyan egyszerű az elkészítés, mint a hozzávalók! Simára keverem a tojást,bele a tejbe, majd a liszt kerül sorra. Végül cukorral és sóval ízesítem. Palacsintatésztához hasonlítanám az állagát. Előmelegített 250 °C-os sütőben jénai tálban sütöttem. A tetejének szépen meg kell pirulnia úgy fél óra alatt. Picit felhólyagosodik, de ettől ne ijedjetek meg. Ha kiveszitek a sütőből, megint helyreáll az eredeti formája.

DSC_0702.JPG

Bármilyen gyümölcsszósz illik hozzá. Én most málnát készítettem, egyszerű összeforralással (20 dkg fagyasztott málna, 5 dkg cukor, 1 ek. méz)

Langyosan szeleteljük és jöhet az élvezet!!!

DSC_0708.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!