Szóval a csodatészta hozzávalói :
- 300 ml víz
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 500 g liszt
- 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
- 1 kávéskanál cukor
- 1 kávéskanál só.
A szokásos módon elkészítettem a kelt tésztát és hagytam aludni,majd nőni.
Mikor már ügyesen megemelkedett, 4 részre osztva és kinyújtva, majd tíz percig elősütve, az alábbi ízesítéssel készültek el:
1. Heringes-citromos
A paradicsomos alapra (saját készítésű háziketchup) konzerv-hering és citromdarabkák valamint sajt kerültek. Fűszer: kakukkfű,bazsalikom,majoránna (oregánóm épp elfogyott, katasztrófa, máskor ez a fő ízesítőm).
2.Kolbászos-lilahagymás
A két hozzávaló rákerült az elősütött (10 percig 180 °C-on ) ketchupos alapra, rá füstölt sajt. Fűszer: őrölt chilipaprika
3. Zöldséges-tejfölös
Kifőztem kb.20 dkg zöldségkeveréket (borsó,sárgarépa,kukorica). Egy egész tojást elkevertem 2 dl tejfölben, sóztam, ezt öntöttem a zöldségre. Tetejére sajt.Fűszer:kakukkfű, őrölt bors
A sütésnél a tojásos tejföl szépen összefogja az egyébként gurulós zöldségeket.
4. Mozzarellás-olívabogyós
Paradicsomalapra hatalmas dán szalámikarikákat helyeztem, erre mozzarellát tépkedtem, majd megszórtam fekete olívabogyóval. Végül még felturbóztam kis trappista sajttal. Így végül nevezhetném kétsajtosnak is!
Jelentem, befutó a magyaros, azaz kolbászos- csípős lett!
A többinek sem kellet sokáig árválkodnia, ott landoltak, ahová szántam őket!
Jó étvágyat!!!!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: