Moha főz

Húsrolád, csőben sült zöldséggel

DSC_0817_1.JPG

Jelentkeztem egy internetes játékra most először, nevezetesen a Blogkóstoló 14.fordulójára.

Itt aki részt szeretne venni, kisorsolnak számára egy másik blogot, ahonnan kiválaszthat egy vagy akár több ételt és azt elkészítheti.

Természetesen beszámoló készül róla az adott blogon, amit elküldünk a kóstoló háziasszonyának. Ő összegzi a munkákat, és készít róla egy képes beszámolót.

Nekem az alábbi blogot sorsolták: http://koskacukor.blogspot.hu/

Alig dugtam bele az orrom az olvasnivalóba, rögtön akadt  a fogamra való, spenótos töltött palacsinta képében.

Aztán másnap egy csoki-mandulás sütemény tetszett meg, végül pedig  mint látjátok a húsrolád lett  a végleges befutó.

Különlegesebb neve van (aszalt sárgabarackos, diós fasírt rolád), de fölösleges ragozni.

DSC_0802_1.JPG

A fasírt hozzávalói:

50 dkg darált seréshús

1 nagy reszelt alma

maréknyi   darabosra vágott aszalt sárgabarack

maréknyi dió durvára darabolva
1/2 csokor petrezselyemzöld
pár szárított zsályalevél
1 citrom reszelt héja
só, bors,olívaolaj

1 tojás (az eredeti recept nem írja, én tettem bele,el nem rontotta ).

DSC_0803_2.JPG

A hozzávalókat alaposan összekevertem, tűzálló tálban kicsit megformázva és olívaolajjal meglocsolva toltam a forró sütőbe.

Ötven percig lefedve, majd húsz percig szabadon, hogy a keletkezett lé picit elpárologjon és a husink szép aranybarna színt kapjon.

DSC_0812_1.JPG

A csőben sült zöldséghez 60-60 dkg burgonya és zeller szükségeltetik. Elég pepecs munka, amikor vékony szeletekre kell vágni, de megéri az energia  befektetése.

Szintén hőálló tálba lerétegezzük a zöldségeket, minden réteget sózva,borsozva,olajozva (ráspriccelünk picit).

S hogy kicsit megszínesítsem, úgy középtájban raktam egy sor szárított paradicsomot.

Ha ezzel végeztünk  3 dl házi tejet (vagy tej és tejszín keverékét) 2 fej összezúzott fokhagymával és egy babérlevéllel felforralunk.

Ezt öntjük a zöldségre.

Szintén lefedve toljuk a sütőbe, bő háromnegyed óráig.

Végül levéve a tetejét, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és hagyjuk megpirulni (még 15 perc kb)

DSC_0815.JPG

De most végre készen vagyunk, jöhet a falatozás!

DSC_0816.JPG

Csodás recept, finom alapanyagok, kiváló végeredmény!

Köszi Brigi! (Eredeti receptet itt találhatjátok meg: http://koskacukor.blogspot.hu/2014/01/aszalt-sargabarackos-dios-fasirt-rolad.html)

Elárulom, a másik két receptet sem hagyom veszni, a napokban felkerül a választékomba!

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!