Moha főz

Mandulás fánk

DSC_0888_1.JPGItt a farsangi,báli szezon, ami ugye engem hidegen hagy, de egy jó dolog azért akad benne. A finom fánkcsodák.

Nekem a töltött szalagos a kedvencem, de idén még csak nem is kelt tésztából sütöttem. Ennek a mandulásnak az elkészítése a képviselőfánkéra hasonlít, hisz ezt is főzni kell.

A hozzávalók:

5 dl tej

6 dkg vaj

15 dkg kristálycukor

10 dkg mandula

25 dkg liszt

4 tojás

pici só.

A tejet a vajjal és 5 dkg cukorral együtt felforraltam.Utána lehúztam a tűzről és belekevertem az őrölt mandulát és lisztet. Picit csomós lett, ezért szitán átpasszíroztam.A lángra visszatéve szépen addig kevertem, míg összeállt a tésztám. Kihűtöttem, ami ebben a hidegben gyorsan ment.Kitettem a hóra, az ám, abban a pillanatban megjelentek a macskáim. Úgyhogy őriztem kicsit, majd dideregve bevittem. A 4 tojást egyenként belekevertem ,picit sóztam.

DSC_0884_2.JPG

Kókuszolajban kezdtem el sütni. Először kanállal próbálkoztam, de csak nem az elképzelésemnek megfelelő formát öltött. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy palacsintatészta adagolóm. Nosza, elővettem, és abba kanalaztam a masszát. Mindjárt szebb lett a végeredmény. Nem fújódott fel, mint egy igazi kelt tésztás fánk, de elég szép így is. És az íze mennyei.

Meggy-és szederlekvárral eddegéltük.

DSC_0882.JPG

DSC_0889_2.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. KristinaI says:

    Csudajo! Ha nem fogyoznek, holnap megcsinalnam! 🙁 Marad a remeny, hogy hamar eljutok a celig, es utana megy a pocakba, farsang ide vagy oda!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!