Itt a farsangi,báli szezon, ami ugye engem hidegen hagy, de egy jó dolog azért akad benne. A finom fánkcsodák.
Nekem a töltött szalagos a kedvencem, de idén még csak nem is kelt tésztából sütöttem. Ennek a mandulásnak az elkészítése a képviselőfánkéra hasonlít, hisz ezt is főzni kell.
A hozzávalók:
5 dl tej
6 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
10 dkg mandula
25 dkg liszt
4 tojás
pici só.
A tejet a vajjal és 5 dkg cukorral együtt felforraltam.Utána lehúztam a tűzről és belekevertem az őrölt mandulát és lisztet. Picit csomós lett, ezért szitán átpasszíroztam.A lángra visszatéve szépen addig kevertem, míg összeállt a tésztám. Kihűtöttem, ami ebben a hidegben gyorsan ment.Kitettem a hóra, az ám, abban a pillanatban megjelentek a macskáim. Úgyhogy őriztem kicsit, majd dideregve bevittem. A 4 tojást egyenként belekevertem ,picit sóztam.
Kókuszolajban kezdtem el sütni. Először kanállal próbálkoztam, de csak nem az elképzelésemnek megfelelő formát öltött. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem egy palacsintatészta adagolóm. Nosza, elővettem, és abba kanalaztam a masszát. Mindjárt szebb lett a végeredmény. Nem fújódott fel, mint egy igazi kelt tésztás fánk, de elég szép így is. És az íze mennyei.
Meggy-és szederlekvárral eddegéltük.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Mindent bele Kriszti! 🙂
Csudajo! Ha nem fogyoznek, holnap megcsinalnam! 🙁 Marad a remeny, hogy hamar eljutok a celig, es utana megy a pocakba, farsang ide vagy oda!