Tessék, itt a régen várt havazás. Nálunk péntek éjjel érkezett hófúvás képében. Ami vasárnapra pihe-puha hulldogálássá szelídült.
A kandúrom valószínű unja ezt a fajta csapadékot,mert egész nap az ablakpárkányon tanyázik.
Csodálatos ilyenkor a táj,a szikrázóan fehér takaró alatt minden szebbnek látszik.
Hólapátolás után az ebédet is el kell készíteni. Ezért, hogy őrizgessem a maradék energiám, egyszerű sült húst választottam.Ehhez 1 kiló hosszúkarajt felszeleteltem és serpenyőbe juttattam. Libazsíron fokhagymát pirítottam (fél decin 6 cikket) erre dobtam a hússzeleteket egymás mellé. Sóztam, borsoztam. Lefedve pirulásig vártam, majd megnéztem mennyire puhult meg. Tökéletes lett, a végén ezért kakukkfűvel szórtam meg. Ezt az aromás fűszert nem szabad magas hőnek kitenni, hisz elveszti különleges zamatát. Végül fél citrom levét facsartam rá.
Mellé vörös káposztát pároltam és mirelit spenótot.
Lehet kóstolni a könnyű, finom ebédet!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: