Moha főz

Téli ebéd

DSC_0903.JPGTessék, itt a régen várt havazás. Nálunk péntek éjjel érkezett hófúvás képében. Ami  vasárnapra pihe-puha hulldogálássá szelídült.

A kandúrom valószínű unja ezt a fajta csapadékot,mert egész nap az ablakpárkányon tanyázik.

Csodálatos ilyenkor a táj,a szikrázóan fehér takaró alatt minden szebbnek látszik.

DSC_0905.JPG

Hólapátolás után az ebédet is el kell készíteni. Ezért, hogy őrizgessem a maradék energiám, egyszerű sült húst választottam.Ehhez 1 kiló hosszúkarajt felszeleteltem és serpenyőbe juttattam. Libazsíron fokhagymát pirítottam (fél decin 6 cikket) erre dobtam a hússzeleteket egymás mellé. Sóztam, borsoztam. Lefedve pirulásig vártam, majd megnéztem mennyire puhult meg.  Tökéletes lett, a végén ezért kakukkfűvel szórtam meg. Ezt az aromás fűszert nem szabad magas hőnek kitenni, hisz elveszti különleges zamatát. Végül fél citrom levét facsartam rá.

Mellé vörös káposztát pároltam és mirelit spenótot.

DSC_0896_1.JPG

Lehet kóstolni a könnyű, finom ebédet!

DSC_0899.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!