Hát, ez nem épp böjtös kaja. De. Főztem bablevest és valahogy nem fogyott belőle a csülök. Én ettem két falatot belőle és ennyi. Ki nem fogom dobni, az hatalmas pazarlás lenne, főleg mert házi csülökről van szó. Ezért gondoltam ki , hogy megsütöm kelt tésztában,hátha úgy kapósabb lesz. Hát lett, mind a két- mind a négylábúak körében. Erről később.
50 dkg lisztből készítettem kelt tésztát, receptjét itt is megtalálod:
http://mikormennyi.blog.hu/2014/01/14/pizzanap
A szépen megfőtt és kicsontozott csülköt bőrével együtt a kinyújtott tészta közepére fektettem. Nem szabdaltam fel szabályosra, csak úgy natúr. Befedtem az egészet és tojássárgájával megkentem.
Alacsony hőfokon kezdtem el sütni, hogy még kelhessen picit, majd felvettem a hőt 200 °C-ra és pirulásig így hagytam. Mennyei illata is jelzi, ha közeledik a végkifejlet.
Kivéve a sütőből ráterítettem egy tiszta konyharuhát, hogy gőzölődjön még .
A finom ropogós kéreg csak úgy serceg a fogad alatt, amikor beleharapsz a csülökbe, hmmmm.
Kentem rá kis dijoni mustárt, szinte csípte a számat, de csak falatoztam rendületlenül.
Úgy bő felét ehettük meg, kinn hevert a konyhaasztal díszhelyén, arra várva, ki oson ki újabb szeletet vágva. Nem tudom az a fránya macska melyik ajtónyitáskor surrant be,de szépen megette a maradék kis darabkáját. Hú, de mérges lettem! Cserélhettem le a terítőt, és dobhattam ki a süttömet!
Azért se a macskának adtam, már úgyis teletömte a hasát, hanem Bundinak a kutyánknak.
Csak úgy nyalta a szája szélét.Kutyavacsorája 🙂
Ez a csülkös cipóm története. Szerintem húsvétkor ismét próbálkozni fogok, macskamentes övezetben!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: