A muffin is elég vélemény-megosztó sütemény. Egyik ismerősöm szerint drága süti, másik szerint száraz,tömény, harmadik szerint pedig kizárólag frissen fogyasztható.
Mivel nálunk kedvenc, ezért szívesen sütöm. Tegnap mákossal kedveskedtem családomnak.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
2 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
13 dkg cukor
1 evőkanál vaníliáscukor
teimnek
0,8 dl növényi olaj (kókuszolaj)
2,5dl natúr joghurt
15 dkg darált mák
pici tej
A lisztet,mandulát elkeverjük a szódabikarbónával és sütőporral.
Másik tálban a tojást felverjük,elkeverjük a cukorral,vaníliás cukorral, a joghurttal végül az olajjal.
Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztkeveréket.
Csak addig keverjük, amíg a szárazak átveszik a nedvességet!
A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy kapszlit helyezünk, ebbe kanalazunk a fehér tésztából.
A mákot pici tejjel és cukorral felfőzzük. Egy-egy teáskanálnyit teszünk a muffin-formákba, majd a maradék fehér tésztát is rákanalazzuk.
Ha nincs épp otthon kapszlink, tegyük a formát pár percre mélyhűtőbe. Sütés után így könnyen ki tudjuk venni a formából.
Sütési ideje kb. 25 perc.
Utána rögtön vegyük ki a formából és pihentessük. Én a mikró rácsára szoktam rátenni, így nem fülled be az alja.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: