Jön a napsütés, vele együtt pedig érkezik a tavaszi fáradtság. Ha el szeretné valaki ezt kerülni ,akkor sok madársalátát fogyasszon.
Az Európában őshonos madársaláta vadon, szinte gyomnövényként terem Kis-Ázsiában és a Kaukázusban. Hazánkban a budai hegyekben található meg. Fagytűrő képessége és igénytelensége miatt igen kedvelt salátaféleség. Galambbegy salátaként is ismerhetjük.
B9-vitamin, valamint bétakarotin tartalma révén hatékony a fáradtság és kimerültség ellen. A bétakarotin ezen felül védi bőrünket a nap káros hatásai ellen is.
Gazdag A- és C-vitaminban. Hatóanyagai segítenek a szervezet természetes védekezőképességének megőrzésében. Antioxidánsban gazdag, lassítja a sejtfalak öregedését.
Folsav-tartalma elősegíti a pihentető alvást, és segít az idegesség, stressz okozta panaszok leküzdésében.
Kalóriatartalma alacsony: beilleszthető fogyasztó vagy fitten tartó étrendbe. Ez annál is inkább így van, mivel a galambbegy-saláta 92,8%-a szöveti víz: segít a szervezet hidratálásában és méregtelenítésében.
Vastartalma kiemelkedően magas, ezért különösen ajánlott (nekem főleg,mivel vérszegény vagyok). A vas kedvező hasznosulását a gazdag C-vitamin tartalom segíti elő.
Sok benne a kalcium a réz, cink, magnézium és foszfor. Remek étvágyjavító, enyhe hashajtó hatású.
Ennyi jó tulajdonság után lássuk, én hogy készítem el:
1 csomag előkészített saláta (Lidl-ben veszem gyakran)
2 db mozzarella sajt
5 dkg krémfehérsajt
só
lenmag
2 dl kefír
dió- és tökmagolaj
aszalt paradicsom (6-8 darab)
zöldfűszeres só
A salátát megmostam, rátörtem a kétféle sajtot, beletettem az aszalt paradicsomot.
A kefírt összekevertem sóval, és a fűszersóval ez lett a dresszing, amit rögtön a salira öntöttem. Végül meglocsoltam dió-és tökmag olajjal és megszórtam lenmaggal. Alaposan megforgattam és kész!Ennyire egyszerű!
Nagyon ízletes és finom,csak ajánlani tudom!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: