Hiányzik az illatos,napsütötte paradicsom. Amit a boltokban árulnak, azt nem nevezném még zöldségnek sem. Valami íztelen,színtelen piros izé.Még szerencse, hogy van aszalt paradicsomom. Ha olyan a kedvem,csak úgy magában is eszegetem.
Kitaláltam, hogy a csirkemellet is biztosan feldobja, ezért nosza, kipróbáltam.
A végeredmény fantasztikus!
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
8-10 szem aszalt paradicsom
1 evőkanál kakukkfű
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kukoricakeményítő
2 dl főzőtejszín
só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Az olívaolajon megpirítom a zúzott fokhagymát. Ez pillanatok alatt megvan, rádobom a közepes méretű darabolt húst. Sóval,borssal, kakukkfűvel ízesítem és folyamatos keverés mellett pirítom. 1 dl vízzel felöntöm és lefedve puhára párolom. A paradicsomokat beledobom, majd végül a kukoricakeményítővel elkevert főzőtejszínnel besűrítem
Sült burgonyával tálaltam. Villámgyorsan elfogyott!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: