A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz?
A csoda, amikor megkel az élesztő, amikor kétszeresére dagad a tészta és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!
Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis,az már erősen súrolja az aszkéta szintet!
A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
4 dkg élesztő
6 dl tej
pici só
1 evőkanál cukor
10 dkg vaj
sajt a szóráshoz
1 tojás a kenéshez
1/2 dl tejföl
Az élesztőt cukorral 1 dl tejben és 2 evőkanál lisztben felfuttatjuk.
A lisztbe csorgatjuk, majd összegyúrjuk a többi tejjel és hozzávalóval. Minden szobahőmérsékletű legyen, akkor lesz sikeres a munkánk!
Duplájára kelesztjük meleg helyen letakarva.
Kétfelé vesszük a tésztát és kör alakban kinyújtjuk. 16 vagy 24 körcikket vágunk belőle. Mindegyik cikk szélesebb végére egy kis darabka vajat helyezünk.
Feltekerjük úgy, hogy a vajas résztől haladunk a vékony felé. Helyes kis kifli formákat kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Tetejét kenjük felvert tojással, majd ízlés szerint sajttal és csipet sóval.
Én alacsony lángon sütöm az elején, hogy szépen tudjon még emelkedni .
Egyszerű,finom, laktató.
Kell ennél több?
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Szia!
Meddig hány fokon sütöd az elején és utána? (Ha nem is mérted pontosan, de úgy kb.)
Köszi
Animók