Moha főz

Kelt sajtos kifli

_DSC1644.JPG

A házilag készített kelt tésztának nincs párja! Ezt a legtöbben már tapasztalhattuk gyakorló háziasszonyként, igaz?

A csoda, amikor megkel az élesztő, amikor kétszeresére dagad a tészta és amikor isteni illatok keringenek sütés közben!!!

Kevés embert ismerek, aki ellent tud állni a meleg, illatos péksütinek. Ha mégis,az már erősen súrolja az aszkéta szintet!

A minap kiflik formájában örvendeztettem meg a családom ezzel a finomsággal.

Hozzávalók:

70 dkg liszt

4 dkg élesztő

6 dl tej

pici só

1 evőkanál cukor

10 dkg vaj

sajt a szóráshoz

1 tojás a kenéshez

1/2 dl tejföl

Az élesztőt cukorral 1 dl tejben és 2 evőkanál lisztben felfuttatjuk.

A lisztbe csorgatjuk, majd összegyúrjuk a többi tejjel és hozzávalóval. Minden szobahőmérsékletű legyen, akkor lesz sikeres a munkánk!

Duplájára kelesztjük meleg helyen letakarva.

Kétfelé vesszük a tésztát és kör alakban kinyújtjuk. 16 vagy 24 körcikket vágunk belőle. Mindegyik cikk szélesebb végére egy kis darabka vajat helyezünk.

_DSC1635.JPG

Feltekerjük úgy, hogy a vajas résztől haladunk a vékony felé. Helyes kis kifli formákat kapunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Tetejét kenjük felvert tojással, majd ízlés szerint sajttal és csipet sóval.

_DSC1641.JPG

Én alacsony lángon sütöm az elején, hogy szépen tudjon még emelkedni .

Egyszerű,finom, laktató.

Kell ennél több?

_DSC1640.JPG

_DSC1645.JPG

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. animok@gmail.com says:

    Szia!

    Meddig hány fokon sütöd az elején és utána? (Ha nem is mérted pontosan, de úgy kb.)
    Köszi
    Animók


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!