Moha főz

Különleges sárgatúró

DSC_0291.JPG

Igen, valóban az! Én eddig az anyukám által készített édes változatot kóstoltam, ami persze ízlett.

De valami erőteljesebb ízvilágra vágytam és a lehetséges variációk közül az alábbi született meg az idei húsvétra:

gyömbéres sárgatúró.

Nálam gyakran lapul otthon a hűtőszekrényben friss gyömbér. Imádom a csípős,karakteres ízét! Most éppen kandírozott is akadt a konyhámban.

DSC_0266_2.JPG

 

Így lett minden ízében fűszeres a  tradícionális húsvéti étek.

Hozzávalók:

1 liter házi tej

11 db háztáji tojás

5 dkg kandírozott gyömbér

1 teáskanál szárított citromhéj

pár csepp valódi citromlé

kb.3 cm gyömbér lereszelve

csipet só

5 dkg cukor

Hozzáfűzném, bolti tejjel senki ne kezdjen neki! Nem fog menni! Ehhez a jó zsíros házi tej szükségeltetik. Ha nincs házi tojás, akkor vagy mélyalmos, vagy legalább L-es méretűt szerezzetek be!

A tejet egy fazékban közepes tűznél elkezdem melegíteni. A tojásokat alaposan elhabarom és beleöntöm a tejbe. Pici sóval, cukorral ízesítem, valamint a citromhéjjal.reszelt gyömbérrel.

DSC_0260_1.JPG

DSC_0270_2.JPG

 

Folyamatosan keverem, amíg alaposan besűrűsödik. Ekkor hozzáadom az apró darabokra vágott kandírozott gyömbért és pár csepp citromlevet.

Előveszek egy nagyobb szűrőt és abba beleterítek egy sűrű szövésű textilt.

DSC_0271_3.JPG

Ne tudjátok meg, én az egyik sálamat áldoztam fel erre a célra! Tiszta pamut, tökéletesen megfelel!

Ebbe öntöm a sűrű masszámat. Összekötöm és egy fakanálra ráhúzom. Alá lábas (jó amiben főtt) és egy éjszakán át hagyom csepegni magának.

DSC_0273.JPG

Felköthetitek a mosogató csapjára is, az sem rossz megoldás!

Másnapra megszilárdul, összeáll a túrónk.

DSC_0282_2.JPG

Sonkához,kolbászhoz tökéletes kiegészítő!

Hűtőben tároljuk! És ne csodálkozzunk, ha szélsebesen elfogy 🙂

Áldott Húsvéti ünnepeket kívánok !

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!