Emlékeztek erre a kis dalra?
“Minden bele, kapcsolj rá, mert lemaradsz!
Diadalt így nem aratsz!
Röppenj-szökkenj, mint a kósza szél,
bátrak szíve kell ma ide, nem a csigavér.”
Na,így voltam én a salátával, amit elkészítettem minap! Bátran beledobáltam mindenféle zöldséget, ami a hűtőben a kezembe akadt.
Így a hozzávalók ekképp sorakoztak elő:
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 közepes kígyóuborka
1 fej saláta
2 fej piros retek
1 szál újhagyma.
Minden zöldséget feldaraboltam és a salátástálba tettem. Sóztam,majd leöntöttem dresszinggel.
Ez 3 dl kefírből, 1 dl vízből,fél dl almaecetből, kevés tökmagolajból,csipet cukorból állt.
Kis borsot is daráltam rá a magam kedvéért. Végezetül lenmaggal szórtam.
Ezt tálaltam a dijoni mustáros-mézes oldalasomhoz.
Hozzávalók:
1 kg oldalas
1 nagy fej vöröshagyma
némi zsír (kb 5 dkg)
só,bors,
5 evőkanál egészmagos dijoni mustár
3 evőkanál méz
kb. 3 dl víz
Az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítottam a zsiradékon. Ebbe tettem bele a darabolt oldalast.
Sóztam, borsoztam. fedő alatt zsírjára lepirítottam. Aztán mivel még nem volt teljesen puha, kis vízzel felöntöttem (kb.1,5-2 dl) fedő alatt tovább puhítottam. Mikor ismét lesült, akkor adtam hozzá a mustáros mézes keveréket 1 dl víz kíséretében.
Ezekkel kicsit összerottyantottam és ott pompázott a mézes-mázos oldalas!
Mind az íze, mind az illata fenséges!
Ha ezt teszitek az asztalra, nem kell egyéb vendégcsalogató!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: