Változatlanul imádom az aszalt paradicsomot! És a házi kelt tésztát úgyszintén. Most sikerült a kettőt ötvözni, így jött létre az aszalt paradicsomos-rozmaringos kalács. A kelt tészta receptje változatlan. Lásd itt: https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/03/26/a_kozelito_husvet/ A töltelék ezúttal nem édes, hanem sós! A megkelt kalácstésztát kétfelé vettem. Az egyiket kinyújtottam, háromfelé vágtam.
Mindegyik sáv közepére aszalt paradicsomot helyeztem. feltekertem egyenként és három ágba fontam. Alaposan megszórtam szárított rozmaringgal a tetejét! Kerek formába téve sütöttem. Hogy még ott is tudjon kicsit kelni, hideg sütőben landolt. Először alacsony hőfokon picit emelkedett még, majd feljebb vettem a lángot és kb. 180 ºC-on fél óra alatt szép pirosra sült. utolsó öt percnél kis cukros tejjel megkentem a tetejét!
A másik tésztával ugyanígy jártam el (nyújtás, három felé vágás). Tölteléke darált füstölt sonka és sajt lett. Szintén háromfonatos kalácsot kreáltam belőlük!
A tetejét még megszórtam reszelt sajttal.
Mindkettő nagyon ízletes. Legközelebb a sonkásba teszek egy kevés tejfölt, mert picit magában sós lett a tömény sonkától. Persze, nem annyira, hogy el ne fogyjon pillanatok alatt! Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ennek örülök 🙂
Jöttem utánad ha nem bánod.A nick név nem érdekes ,.
Sok érdekességet olvasni itt .A most elkészített kalács is ,jól néz ki ,az íze is biztosan jó .Próba lesz az biztos . üdv itt is .Thepainter