Moha főz

Kalácsváltozatok

DSC_0599

 

DSC_0600   Változatlanul imádom az aszalt paradicsomot! És a házi kelt tésztát úgyszintén. Most sikerült a kettőt ötvözni, így jött létre az aszalt paradicsomos-rozmaringos kalács. A kelt tészta receptje változatlan. Lásd itt: https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/03/26/a_kozelito_husvet/ A töltelék ezúttal nem édes, hanem sós! A megkelt kalácstésztát kétfelé vettem. Az egyiket kinyújtottam, háromfelé vágtam. DSC_0589DSC_0592 Mindegyik sáv közepére aszalt paradicsomot helyeztem. feltekertem egyenként és három ágba fontam. Alaposan megszórtam szárított rozmaringgal a tetejét! Kerek formába téve sütöttem. Hogy még ott is tudjon kicsit kelni, hideg sütőben landolt. Először alacsony hőfokon picit emelkedett még, majd feljebb vettem a lángot és kb. 180 ºC-on fél óra alatt szép pirosra sült. utolsó öt percnél kis cukros tejjel megkentem a tetejét! DSC_0593 A másik tésztával ugyanígy jártam el (nyújtás, három felé vágás). Tölteléke darált füstölt sonka és sajt lett. Szintén háromfonatos kalácsot kreáltam belőlük! DSC_0598DSC_0595 A tetejét még megszórtam reszelt sajttal. DSC_0606   Mindkettő nagyon ízletes. Legközelebb a sonkásba teszek egy kevés tejfölt, mert picit magában sós lett a tömény sonkától. Persze, nem annyira, hogy el ne fogyjon pillanatok alatt! Jó étvágyat hozzá! DSC_0601

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. plexikutya says:

    Jöttem utánad ha nem bánod.A nick név nem érdekes ,.
    Sok érdekességet olvasni itt .A most elkészített kalács is ,jól néz ki ,az íze is biztosan jó .Próba lesz az biztos . üdv itt is .Thepainter


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!