Hétköznapi csodák a természetben és a konyhában is előfordulnak.
Íme az enyém: túrós-ribizlis sütemény leveles tésztából.
Hozzávalók:
2 csomag előhűtött leveles tészta
kb. 20 dkg ribizli
15 dkg barna cukor
2 evőkanál keményítő
50 dkg tehéntúró
2 tojás+1 db a kenéshez
kevés szárított citromhéj
fél citrom leve (ha kevésbé szeretjük a savanykás ízvilágot elhagyható, hisz a ribizli is elég fanyar)
némi vaníliarúdból nyert őrlemény
A túrót a cukorral a tojások sárgájával, citromhéjjal és – lével,a keményítővel és a vaníliaőrleménnyel laposan összedolgozom.
A tojások fehérjét felverem és óvatosan a túróhoz keverem.
A leveles tésztát kitekerem, de egyelőre nem húzom le róla a papírt. A felét óvatosan bevagdalom (nem vágom át teljesen, míg a másik felére ráhalmozom a tölteléket, vagyis a felét, mivel ez két tésztához elegendő adag.
Erre kerülnek a rubintszínű ribizliszemek.
Ráhajtom a beirdalt tésztát és oldalt alaposan lenyomkodom.
Felvert tojással megkenem, miután sütőpapíros lemezre átteszem, immár a saját papírja nélkül.
Ugyanezt eljátszom a másik tésztával.
Közepesen meleg sütőben kb. 30 perc alatt sül készre!
Porcukorral is tálalhatják a bátrabbak!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: