Moha főz

Mascarponés ribizlifagylalt

DSC_0426

 

Ugyan nincs fagylaltgépem, és fagyit is viszonylag ritkán eszem, de most kivételt tettem.

Volt még friss ribizlim, és mascarponém úgyhogy összeházasítottam a kettőt.

A fagylaltárak egyébként véleményem szerint egyre jobban elszaladnak, egy gombóc szinte semmi, mégis tudnál az árából venni egy kiló kenyeret.

A kétforintos gombócárhoz képest 🙂

Na, ezt csak a középkorúak tudják, akik benne éltek. Én már akkor is a gyümölcsös édességet szerettem, a vizes nyalat kedvenc volt nálam.

Otthon is készült  ilyen ínyencség vasárnaponta forró időszakban. Abból az időből a vaníliás az, amit még most is a számban érzek.

Jégkocka-tartóban fagyasztottuk, aztán kockánként eddegéltük.

Emlékszem, egy ideig a jegeskocsi is járt rendszeresen nagyanyámék felé, árulta a hatalmas jégtömböket.

Azt az emberek levitték a pincébe, az volt a hűtőszekrény! Na, meg amikor a dinnyét a kútba leeresztve hűtötték !

Boldog, boldog gyerekkor!

azaz

De vissza a jelenbe, tessék itt a recept!

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín (nem növényi!)

kb. 20 dkg ribizli ( bármilyen gyümölccsel elkészíthető)

10 dkg porcukor

A tejszínt felverem,és elkeverem a mascarponéval. A porcukrot lassan beleadagolom.

Végül a gyümölcs következik, amit előzőleg egy picit összenyomtam villával .

DSC_1064

Nem szűrtem át,nem szabadultam meg a magoktól, különben is vidéki nő vagyok. (Lehet szörnyülködni , tessék csak, tessék!!)

Ha almát,dinnyét,szőlőt eszem, a magokat is bekebelezem, alaposan összerágva azt. Szerintem egészséges!

Fiatal lányként még az almacsutkát is magamba tömtem, semmit sem hagyva hátra a friss gyümölcsből, csak a szárát.

EWR barátom kicsit felnézett rám emiatt, és időnként leutánozta !

Na, tessék, már megint elkanyarodtam a témától!

Szóval a fagyim….

Műanyag tálba kanalaztam és irány a mélyhűtő!

Két órán keresztül felé sem néztem, bár nehezemre esett megállni ezt!

A szélein szépen megdermedt, így átkevertem alaposan. Félóránként két alkalommal megismételtem, aztán jöhetett a kóstolás!

 

DSC_0408DSC_0410DSC_0409DSC_0411

Mennyei! Kis citromfűbóbitát kapott, úgy került asztalra!

Legközelebb őszibarackos változatban fogom elkészíteni!

 

DSC_0425

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek :)  Thx!!

https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Na, most eszembe juttattad az üveg almareszelőt. Nem csak betegség esetén reszeltük rajta a gyümölcsöt, hanem amikor keksszel akartuk enni “úriasan” 🙂

  2. László Baczuk says:

    Örömmel olvastam a mostani fagyis posztot ,eszembe jutott a gyermekkorombeli háromkerekű triccigli hűtó tartájából árult fagyi .Csak gyümölcs fagyikat lehetett venni ,az eperben ott is benne volt minden.A jegesember itt is hordta a jeget ,mi az udvaron veremben tároltuk és a kútba eresztve hűtöttük a dinnyét és a bambit .Magam is megeszem a gyümölcs minden porcikáját ,a szár marad ,de a többi az eledel.A héjakban ,magvakban van a legtöbb vitamin .Az almát ,körtét néha lereszeltük ,akkor amikor betegség döntötte le az ember a lábáról .Ma is imádom a fagyikat ,a jégkrémeket ,de rengeteg a tartósító bennük ,és tényleg nagyon ,nagyon drágák .Jó volt az emlékezés,köszönöm .


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!