Moha főz

Kókusztejes karfiolleves

A leves szó a legtöbb nyelvben szürcsölést, ivást jelent.

A restaurant szót is ennek a nedűnek köszönhetjük. Erősítő, újjá tevő azaz “restauráló” levest jelentett.

Aki ilyen zupához jutott, az úgy érezhette, mintha az élet elixírjét nyújtották volna át neki tányéron.

Az én levesem is újjáélesztő: erős,bársonyos,finom, egészséges olajokkal, tetején pirított zsályával.

DSC_0702

Hozzávalók:

1 doboz -425 ml-kókusztej (Lidl-ben vásárolom)

1 kisebb fej rózsáira szedett karfiol

1-2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 liter zöldségalaplé

2 evőkanál étkezési keményítő

3-5 levél zsálya

2 kanál olívaolaj

1 evőkanál lenmagolaj

fél kávéskanál chilipor

kb. 3 cm friss gyömbér

só,ízlés szerint

1 evőkanál cukor

2 evőkanál almaecet

A hagymákat apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

DSC_0692

Olívaolajon megfuttatjuk őket, majd rádobjuk a pici karfiolrózsákat.

Fűszerezzük a sóval,chilivel,ecettel,cukorral.

Felöntjük a zöldségalaplével és puhára főzzük fedő alatt.

A kókusztejet elkeverjük a keményítővel és hozzámerünk a forró levesből egy merőkanálnyit.

Ezzel a habarással sűrítjük.

DSC_0699

A zsályaleveleket olívaolajon ropogósra pirítjuk.

Tálaláskor lenmagolajat öntünk a levesünk tetejére és zsályával díszítjük.

 

DSC_0695

Jótanács: kerüljük a zacskós leveseket, szánjuk rá azt a kevés időt és házilag készítsük!!

Családunk jobban jár, nem műanyagot eszik, hanem valódi ételt!

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!