Moha főz

Liebster award, még tartozom vele!

Kedves Krisztina! (Nő,séffeleség,masszőr,blogger.)

Habár most Olaszországban élsz, egy megyéből származunk. Ismerjük  a hely minden szépségét és problémáját.

Lehet, ezért is gondoltál rám, amikor ezt a díjat adtad.

liebster-award11

Nem könnyű itt az élet!

Időnként szégyenkezem is, arra gondolva: én itt főzőcskézek gondtalanul, másnak pedig alig akad ennivaló az asztalra.

Hiába tudom: ez cseppet sem az én hibám, de nem fogok politizálni, az lenne az utolsó dolog,amit szeretnék !

Ezeket a kérdéseket tetted fel:

1. Miért kezdtél blogot írni?
2. Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, előkapsz?
3. Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
4. Szereted-e, ha más főz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?

Ezt válaszolom neked:

A blogolás egyfajta önkifejezés, önmegvalósítás számomra. Imádok fotózni, a főzés és  kísérletezés,új  ételek  kipróbálása a hobbim.

A kettő ötvözete a blogom. Megmutatni egy kicsit magamból.

Specialitásom? Nincs olyan! Nem tudok olyasmivel dicsekedni, hogy az én májgaluskám a legfinomabb a Földön!

A főztöm se sikerül kétszer egyformán. Ahogy én, úgy az ételeim is változnak.

Szeretem ha akad egy jó recept, amit felhasználhatok, de az nem szentírás számomra.

Érzésre főzök, nekem az semmit sem mond, hogy fél kávéskanál fűszer vagy egy  lime leve.

Ha valami épp nem akad a konyhámban, nyugodt szívvel helyettesítem valami hasonlóval, vagy épp ízlésemre formálom, hátha harmonizál.

Ha nekem főznek, azt imádom! A kritika maga az elfogyasztás. Ha ízlik, semmit sem fogok hagyni a tányéron, ha nem, akkor is  köszönettel megkóstolom!

Nem futok neki otthon, megőrzöm az ízeit, de nem vagyok maximalista, és nem akarok mindenki másnál jobb lenni.

Tudom, ez a mai világban nem túl jó pont, de ilyen vagyok!

Az én 11 kiválasztott bloggerem:

  1. http://motoroskonyhaja.blog.hu/
  2. http://husimado-eger.blog.hu/
  3. http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/
  4. http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/
  5. http://egycseppbodzas.blogspot.hu/
  6. http://rakottkert.blogspot.hu/
  7. http://kicsibors.blogspot.hu/
  8. http://babette-babettefz.blogspot.hu/
  9. https://makviragesmakvirag.cafeblog.hu/
  10. http://mezeselet.blogspot.hu/
  11. https://mrsliptonkonyhaja.cafeblog.hu/

A kérdésem hozzátok kedves bloggerek:

Tükrözi-e a személyiségedet az elkészített étel?

Ha elrontod az ételt, nekiállsz-e újból vagy rendbe hozod? (Legalábbis megpróbálod?)

Hol vásárolsz legszívesebben alapanyagokat?

Mennyire figyelsz más bloggerek írásaira,véleményére?

 

Ha kész a posztod, kérlek oszd meg velem is, hadd örüljek!

Szép napot és tartalmas posztolást kívánok nektek!

Mohamama

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Megkaptam priviben! Köszi a tartalmas válaszokat! 🙂

  2. Antukné Ildikó says:

    Köszönöm szépen Erika! Készen van az én bejegyzésem is, de nem tudok ide linket tenni sajnos nem engedi. 🙁

  3. Erika Szócsi says:

    Zsuzsa! Nem, hogy megkövezlek, hanem magam is az intuitív főzésmódot követem szívesen!! Köszönöm a tartalmas válaszokat!

  4. Gerleiné Varga Zsuzsa says:

    Köszönöm a megkeresést és a díjat is:)) Szoktam ugyan kérni, hogy engem, azaz az írásaimat ne díjazzátok, hanem olvassátok, és hasznosítsátok, ha valamit jónak tartatok.
    Ha segít valamilyen statisztikában a kérdésekre adott válasz, akkor itt vannak az enyéim:
    – az elkészített étel maximálisan tükröz engem: milyen volt az épp aktuális holdállás, ebből kifolyólag a hangulatingadozás, nagyjából elhiszem, hogy nem csak a gondolataim, de külső ráhatások is irányíthatják az épp elkészülő ételemet (nem vagyok filozófus és mágus sem, hogy ezt eldöntsem)

    – az elrontott étel el van rontva, ezen nincs mit szépíteni:(( Előfordul, hogy elmegy a kedvem az ételtől, és annak újraértelmezésétől. Sőt…leginkább ez szokott előfordulni…

    – alapanyagokat leginkább magam állítok elő, legalábbis, amit megtehetek…Nos, valljuk be, ez azért elenyésző..Határozottan fontos dolgokat: hús, zöldség, gyümölcs piacról és számomra megbízható forrásból szerzem be: helyi gazdák. A többi, ahogy jön…multiktól is. És vannak nehezen beszerezhető dolgok – némely fűszer például – szóval webáruházaktól is rendelek.

    – Elovasom más bloggerek írásait, hisz az épp aktuális trendekről ezekből tájékozódom. Nem követek azonban vakon senkit sem. Sok mindent kipróbálok, de a saját enyéniségemet és adottságaimat követem. A ráérzéseim még sosem csaptak be, de ha valamit nagyon megkomponálok, abba néha belesülök. Ezért inkább intuitívnek tartom magam, és nem követem a centire-dekára törekvőket. A sacc per kábé nálam nagyon bejön…kövezzetek meg érte:)))

  5. Kristina Bato says:

    Nagyon jo vagy!!! Köszönöm!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!