Moha főz

Tejpite harmadszor!

Készítettem már egyszerűen (tejlepény),  és görög módra réteslappal,citromos   cukorsziruppal.

https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/03/10/valtozatok_tejes_pitere/

https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/01/08/tejlepeny/

Most gyümölccsel variálás következett soron.

DSC_0987

Sárgabarack akadt itthon, más  gyümölcs ezért ezen egyszerű oknál fogva szóba sem jöhetett.

A bevált kis szögletes jénaimat elővettem és a hűtőben kotorászva rátaláltam egy csomagnyi leveles tésztára.

Tudat alatt tudtam, hogy van,  most jött el a felhasználása.  Lehet ő is ezért tolakodott előre, egyenest bele a kezembe.

Nem szeretett volna valami snassz kis sajtos rúddá átváltozni.

Legyen ám!

A jénai alját kivajaztam, a bolti leveles tésztát kettévágtam.

Az egyik a tál aljára került, amire felezett barackokat ültettem.

1,5 l tejet elkevertem 8 evőkanál keményítővel, 5 dkg liszttel és 15 dkg cukorral, és némi vanília őrleménnyel (vaníliás cukor is jó).

Öt tojást felvertem és beleöntöttem a tejes masszába.

Ráöntöttem óvatosan a tésztára. A barackok lebegtek a tetején 🙂

A tészta másik felét ráapplikáltam és forró sütőbe toltam. Negyven percnyi sütés után szépen megpirult a teteje, ekkor elzártam a gázt.

Sajnos frissen nem hagyja magát szeletelni,kicsit pihentetni kell!

Azonban megéri kivárni, a végeredmény tökéletes! Nekünk  igazán ízlik!

Vittem az unokahúgaimnak kóstolót, akik itt nyaralnak, a nagyi szerint gyorsan elfogyott!

DSC_0995

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Erika Szócsi says:

    Ez igazán egyszerűen elkészíthető és könnyű állagú finomság. Kezdők is nyugodtan elkészíthetik, mert szinte elronthatatlan!:)

  2. László Baczuk says:

    Kapkodom a fejem ,nyaldosom a számat a sok finomság olvastán.Igazi édes szájú ,süteményes vagyok ,minden mennyiségben és formában szeretem őket .Már gondolkodtam ,hogy el kellene menni előkóstolónak /bocsi ,nem tolakodás/.Kísérletek nálunk is vannak ,de jobbára csak olyanok készülnek amit nem kell sütni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!