Kösz Csu és EWR a hétvégét!
Jó régen találkoztunk, ez már nagyon rám fért!
Azért külön köszönet Robi, hogy a pünkösdfürdői Kacsa Bisztóban kizárólag az én kedvemért az egész zenekart átvezényelted a Légy c. szám második felvonásban való lejátszására.
Szerintem egyébként én emlékszem jól a szövegére,csak megjegyzem!
A zenekarról bővebben:
https://www.facebook.com/fitfatsurf
Foto by Kovács Péter
Az, hogy csuda jó kedvem kerekedett ennek, meg a jó kis barna söröknek köszönhető (legalább 4 korsó, ha jól számoltam) !
Kicsit irigykedem is a barátaidért, és hogy gyakran tölthetitek ilyen hangulatban az estéket. A gasztroszörf megtette hatását!
Az az utolsóként kikotort virsli és a tökös lecsó is! Nekik köszönhetem, hogy azért sok mindenre emlékszem az estéből.
Azért az a házi törköly nálatok sem volt ám akármi!
Másnap nem csoda, hogy kissé zizegő fejjel vágtunk neki a helyi piacnak.
Ahol végül mindenféle alapanyagot összevásároltatok az isteni ebédhez.
Szóval az ebéd, ami Csucsuka ötlete, de nagyrészt te sütötted. Ki.
Nagyvárosi bérlakás negyedik emeletén. Grillen.
Pillanatok alatt ellepte a konyhát az átható füst és a kecsegtető illatok egyvelege.
Alaposan beindult a pavlovi reflex, amikor láttam, hogy szép sorban rákerülnek a hatalmas fatálra először a zöldségek, majd a húsok.
Nézzük sorban.
Sült zöldségek úgymint: kápia, cukkini,padlizsán,kukorica,cékla,gomba,citrom, erős paprika.
(Na, annál el is kezdtem csuklani, ami pedig nem szokásom, hiszem imádom!)
Húsok: csirkemell kétféleképpen sütve (mézes-limeos és zöldfűszeres) és sertéskaraj.
Igazi lakomának bizonyult, amihez Csu háromszínű paradicsomból kevert salátát (piros,sárga,fekete).
Ment a dőzsölés és élvezkedés felsőfokon némi vörösbor kíséretében!
Este egy másik koncert után (Buena Vista Social Club) Csucsuval éjjel egyig beszélgettünk és kaptam legalább 3 új receptet! A negyediket eltitkolta előlem 🙂
Amit reggelire szervírozott!
Én kissé elcsodálkoztam, hogy a napot ilyen étellel kezditek, de hozzászokhattam volna már, hogy nálatok semmi sem szokványos!
Ha nem lenne az, valószínű meglepődnék !
Csucsuka, megsütöttem a clafoutist! Már akkor sejtettem, mennyire hasonlít a tejpitére és nem csalódtam!
Nálatok szilvás-barackosat kóstoltam, én pedig a piacon szerzett áfonya egy részét használtam fel hozzá!
Köszönöm a receptet! Nem valószínű, hogy überelni fogom a te heti két-három sütésedet, de nálunk is kedvenccé avanzsált!
Clafoutis (klafuti) hozzávalók:
60 dkg szezongyümölcs
7 dkg olvasztott vaj + a kenéshez 2 dkg
10 dkg liszt
10 dkg barna- vagy fehércukor
3 egész tojás
2,5 dl tej
csipet só, fahéj és vanília ízlés szerint.
Egy kerek formát (pite vagy torta) vastagon kivajazunk. Ebbe pakoljuk a tetszőlegesen kiválasztott gyümölcsöket.
Én áfonyát,szilvát és málnát használtam.
Szerintem a franciák eredeti magozatlan cseresznyés változatánál is finomabb!
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és a gyümölcsre öntjük. Híg, palacsintatésztához hasonló a massza.
175 °C-on 45 percig sütjük.
Melegen nehéz szeletelni, érdemes vele várni.
Ami nagyon nehéz, elárulom!
Ha összeakadnék egy franciával, ő biztosan flognarde (flonyárd)-nak hívná ezt a történetet, de azt ugye magasról lesajnálom 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Mondtam nekik! És hallgattak rám!
hat abbol a gyumolcsos pizzabbol meg hogy estek ki a nyers afonyak?