Moha főz

Koncertek, sörök, miegymás !

Kösz Csu és EWR a hétvégét!

WP_20140726_13_31_52_Pro

Jó régen találkoztunk, ez már nagyon rám fért!

Azért külön köszönet Robi, hogy a  pünkösdfürdői Kacsa Bisztóban  kizárólag az én kedvemért az egész zenekart átvezényelted a Légy c. szám második felvonásban való lejátszására.

Szerintem egyébként én emlékszem jól a szövegére,csak megjegyzem!

A zenekarról bővebben:

https://www.facebook.com/fitfatsurf

ewr

Foto by Kovács Péter

Az, hogy csuda jó kedvem kerekedett ennek, meg a jó kis barna söröknek köszönhető (legalább 4 korsó, ha jól számoltam) !

Kicsit irigykedem is a barátaidért, és hogy gyakran tölthetitek ilyen hangulatban az estéket. A gasztroszörf megtette hatását!

Az az utolsóként kikotort  virsli és a tökös lecsó is! Nekik köszönhetem, hogy azért sok mindenre emlékszem az estéből.

Azért az a házi törköly nálatok sem volt ám akármi!

Másnap nem csoda, hogy kissé zizegő fejjel vágtunk neki a helyi piacnak.

Ahol végül mindenféle alapanyagot összevásároltatok az isteni ebédhez.

Szóval  az ebéd, ami Csucsuka ötlete, de nagyrészt te sütötted. Ki.

Nagyvárosi bérlakás negyedik emeletén. Grillen.

Pillanatok alatt ellepte a konyhát az átható füst és a kecsegtető  illatok egyvelege.

Alaposan beindult a pavlovi reflex, amikor láttam, hogy szép sorban rákerülnek a hatalmas fatálra először a zöldségek, majd a húsok.

WP_20140726_13_31_18_Pro

Nézzük sorban.

 Sült zöldségek úgymint: kápia, cukkini,padlizsán,kukorica,cékla,gomba,citrom, erős paprika.

(Na, annál el is kezdtem csuklani, ami pedig nem szokásom, hiszem imádom!)

WP_20140726_13_31_33_Pro WP_20140726_13_31_27_Pro

Húsok: csirkemell kétféleképpen sütve (mézes-limeos és zöldfűszeres) és  sertéskaraj.

Igazi lakomának bizonyult, amihez Csu háromszínű paradicsomból kevert salátát (piros,sárga,fekete).

Ment a dőzsölés és élvezkedés felsőfokon némi vörösbor kíséretében!

Este egy másik koncert után (Buena Vista Social Club) Csucsuval éjjel egyig beszélgettünk és kaptam legalább 3 új receptet!  A negyediket eltitkolta előlem 🙂

Amit reggelire szervírozott!

WP_20140727_07_50_42_Pro

Én kissé elcsodálkoztam, hogy a napot ilyen étellel kezditek, de hozzászokhattam volna már, hogy nálatok semmi sem szokványos!

Ha nem lenne az, valószínű meglepődnék !

Csucsuka, megsütöttem a clafoutist! Már akkor sejtettem, mennyire hasonlít a tejpitére és nem csalódtam!

Nálatok szilvás-barackosat kóstoltam, én pedig a piacon szerzett áfonya egy részét használtam fel hozzá!

WP_20140725_17_21_53_Pro

Köszönöm a receptet! Nem valószínű, hogy überelni fogom a te heti két-három sütésedet, de nálunk is kedvenccé avanzsált!

Clafoutis  (klafuti) hozzávalók:

60 dkg szezongyümölcs

7 dkg olvasztott vaj + a kenéshez 2 dkg

10 dkg liszt

10 dkg barna- vagy fehércukor

3 egész tojás

2,5 dl tej

csipet só, fahéj és vanília ízlés szerint.

Egy kerek formát (pite vagy torta) vastagon kivajazunk. Ebbe pakoljuk a tetszőlegesen kiválasztott gyümölcsöket.

Én áfonyát,szilvát és málnát használtam.

DSC_0075

Szerintem a franciák eredeti magozatlan cseresznyés változatánál is finomabb!

A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és a gyümölcsre öntjük. Híg, palacsintatésztához hasonló a massza.

DSC_0077

175 °C-on 45 percig sütjük.

Melegen nehéz szeletelni, érdemes vele várni.

Ami nagyon nehéz, elárulom!

DSC_0082

Ha összeakadnék egy franciával, ő biztosan flognarde (flonyárd)-nak hívná ezt a történetet, de azt ugye magasról lesajnálom 🙂

DSC_0093

DSC_0090

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Kajati Zoltán says:

    hat abbol a gyumolcsos pizzabbol meg hogy estek ki a nyers afonyak?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!