Pár napra ismét beköszöntött a kánikula. Tippek, hogyan vészeljük át.
Az időjósok azonban jövő hétre ismét csapadékot ígérnek.
Addig is mit tehetünk ebben az elviselhetetlen párás hőségben?
- Először is igyunk sok folyadékot. Elsősorban vizet és citromos vizet!
- Ajánlom még a mentával, gyömbérrel, citromfűvel ízesített vizet is!
- Ha valaki cukrozott üdítőket választ, rosszul járhat, mert az csak növeli a szomjúságérzetet és még hizlal is.
- Maradjunk a hűvös lakásban, főleg 10 és 16 óra között.
- Ha mégis mennünk kell víz , fejfedő és napszemüveg, na meg nedves törlőkendő legyen a tarsolyunkban.
- A lakásban a redőnyöket,függönyöket legalább félig eresszük le!
- Ne engedjük be a forró levegőt, inkább zárjuk be a nyílászárók egy részét!
- Szerezzünk be ventilátort. A levegőt nem hűti,csak keringteti. Viszont ha egy tálban jeges vizet teszünk mögé, az némi enyhülést hozhat!
- Este amikor már kint is lehűl kissé a levegő, egy alapos szellőzés, kereszthuzat szintén csodákra képes!
- A lakás azon részeit, ahol lehet (konyha,fürdőszoba,előszoba, toalett) mossuk fel gyakran hideg vízzel.
- Mi magunk is gyakran zuhanyozzunk!
- Fogyasszunk könnyed ételeket: levest , zöldséget,gyümölcsöket!
- És ami a legkellemesebb: készítsünk házi fagylaltot!
A lédús őszibarackot választottam fő alapanyagnak, mondhatom, nagyszerűnek bizonyult!
Hozzávalók:6 szem őszibarack
2 dl habtejszín
4 dl joghurt
10 dkg cukor (vagy stevia, akinek akad otthon)
vaníliaőrlemény.
A gyümölcsöt meghámozzuk, villával összetörjük. A tejszínt felverjük a cukorral és a gyümölcspéphez adjuk.
Végül a joghurtot is beledolgozzuk, amibe fűszerdarálóval vaníliarudat őröltünk.
Tálba téve fagyasztóba tesszük és félóránként alaposan átkeverjük.
Én valahogy akkor szeretem, amikor még kissé lágy, és nem fagyott meg teljesen, olyankor az egészet meg tudnám enni simán.
Tálaláskor friss gyümölccsel és ostyalappal gazdagítjuk.
Simán felér egy cukrászdai élménnyel!
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Fb oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Hadd örüljek Thx!!
https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Ezek csak külalaki változtatások, a tartalom nagyon rendben van! Sikeres blogolást kívánok !
Kedves László! Ahhoz, hogy olyan állaga legyen a félóránkénti keverés valószínű nem elég. Ahogy írtam, én is akkor szeretem a legjobban, amikor még nem fagy ki teljesen. Ugyanis az hasonlít leginkább a klasszikus fagylalt állagához! Amikor teljesen átfagy, inkább jégkrém. Ha be tudsz szerezni egy fagylaltgépet, talán azt a feelinget is el tudod érni 🙂
Tartozom a beszámolóval.Megcsináltuk, az unokám segített, a végeredmény …..hát nem is tudom.Őszibarack, körte és alma került bele ,az íze nagyon jó lett, az állagával nem voltam megelégedve .Talán az volt a gond, hogy a klasszikus fagylatra vártam, ám az általad leírtak másabb.Az unokámnak viszont jó volt és ízlett,ami a lényeg.Vettünk kerek ostya rudakat is .
Köszönöm szépen a választ .Megfogadom a tanácsokat.
Igényt tartok ,köszönöm szépen ha írsz .Erre az e -mail címre írhatsz .
Sok sikert hozzá, remélem ezzel is le tudod venni a családodat a lábáról 🙂
Köszönöm az invitálást. Privátban adnék pár tanácsot, ha igényt tartasz rá 🙂
Szívesen látlak :a hablatyolo.blog oldalon.
Holnap ki lesz próbálva ,vagy is ,el lesz készítve .Talán annyi változtatás ,hogy több fajta gyümölcs lesz benne.A bulis étkek nagyon guszták voltak .Szeretem a nyarat ,a jóféle bográcsba főtt étkekkel ,a nyárson sülteket ,a tárcsán sülteket ,csak hát a kalóriák gyorsan viszik a cukorszintemet ,amit nem ildomos nagyon nem komolyan vennem .Néha azért elcsábulok még így is .Itt minden alkalommal valami fincsi dolgot találok ,bár van praktikus megoldásom ,de ennyi …….nyammmmmmmm.