Moha főz

Megbuggyantam? Nem, csak a meggyem!

Este kimentem a spájzba kotorászni valami édesség után, és furcsa hang ütötte meg a fülem.

Pedig épp találtam egy szelet étcsokit! Kitartó, egyenletes, sziszegő hang.

Kicsit hallgatóztam és a hidegen eltett meggyeim felé jutottam.

Aminek a tetejére rumot öntöttem, hogy még pikánsabb legyen.

Mindössze három ilyen üvegem van, abból kettő kérem, elkezdett forrni.

Valamit vagy elrontottam, vagy ez a kánikula tett be nekik. Sziszegtek rendületlenül.

Kibontottam őket a mosogató fölött, és igen, elkezdtek enyhén pezsegni.

A  beltartalom  viszont tökéletes. Ott helyben megettem az egyik felét.

A másikból pedig meggyszószt készítettem.

DSC_0744

Egyszerűen kicsit felfőztem, és belekevertem 2 evőkanál keményítőt.

Máskor ízesíteném fahéjjal,szegfűszeggel,tejföllel, de ez a rumtól és a minimális erjedéstől eleve pikáns lett.

Tökéletes mártás  egy szép darab főtt marhahúshoz.

DSC_0745 DSC_0747

Már látom lelki szemeim előtt, hogy a meggyes pitébe is kiválóan fog illeszkedni!

Szerintetek is?

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen, más elképzelése volt a felhasználását illetően 🙂 Nem is szabad kiönteni, igazi kincs 🙂
    Az amcsik meg csak csodálkozzanak 🙂

  2. László Baczuk says:

    Szerintem meggybornak képzelte magát.A zárt tér beindította az erjedés folyamatát, a meleg is befolyásolta biztosan. Jártunk már így, mi is felhasználtuk ,kiönteni nem öntünk ki semmit, ha csak meg nem romlott végleg. Vannak külföldön élő/USA/rokonok, ők nem is ismerik a befőttet, itt létükkor nagyon csodálkoztak és furcsán gusztálták a kamra polcain sorakozó befőtteket. Viszont, amikor megkóstolták…..habzsolva ették.Nagyon guszta az elkészült sült.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!