Este kimentem a spájzba kotorászni valami édesség után, és furcsa hang ütötte meg a fülem.
Pedig épp találtam egy szelet étcsokit! Kitartó, egyenletes, sziszegő hang.
Kicsit hallgatóztam és a hidegen eltett meggyeim felé jutottam.
Aminek a tetejére rumot öntöttem, hogy még pikánsabb legyen.
Mindössze három ilyen üvegem van, abból kettő kérem, elkezdett forrni.
Valamit vagy elrontottam, vagy ez a kánikula tett be nekik. Sziszegtek rendületlenül.
Kibontottam őket a mosogató fölött, és igen, elkezdtek enyhén pezsegni.
A beltartalom viszont tökéletes. Ott helyben megettem az egyik felét.
A másikból pedig meggyszószt készítettem.
Egyszerűen kicsit felfőztem, és belekevertem 2 evőkanál keményítőt.
Máskor ízesíteném fahéjjal,szegfűszeggel,tejföllel, de ez a rumtól és a minimális erjedéstől eleve pikáns lett.
Tökéletes mártás egy szép darab főtt marhahúshoz.
Már látom lelki szemeim előtt, hogy a meggyes pitébe is kiválóan fog illeszkedni!
Szerintetek is?
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Igen, más elképzelése volt a felhasználását illetően 🙂 Nem is szabad kiönteni, igazi kincs 🙂
Az amcsik meg csak csodálkozzanak 🙂
Szerintem meggybornak képzelte magát.A zárt tér beindította az erjedés folyamatát, a meleg is befolyásolta biztosan. Jártunk már így, mi is felhasználtuk ,kiönteni nem öntünk ki semmit, ha csak meg nem romlott végleg. Vannak külföldön élő/USA/rokonok, ők nem is ismerik a befőttet, itt létükkor nagyon csodálkoztak és furcsán gusztálták a kamra polcain sorakozó befőtteket. Viszont, amikor megkóstolták…..habzsolva ették.Nagyon guszta az elkészült sült.