Moha főz

Habos szilvás lepény

Amint elkezdődik a szilva szezonja, hozzám máris érkezik a kérdés: Mikor sütsz már szilvás lepényt?

Tagadhatatlanul finom, ezért szinte egész nyáron gyártom a jobbnál-jobb szériákat belőle.

Sőt,  két-három adagnyi szilvát le is fagyasztok, hogy a téli időszakban is meg tudjam lepni vele a családot!

Roppant  egyszerű elkészíteni és a hozzávalók sem kerülnek túl sokba.

Tehát viszonylag “olcsón” zsebelhetünk be,  számunkra drága dicséreteteket!

DSC_0187

Szilvás lepény hozzávalói:

tészta– 35 dkg liszt

25 dkg vaj

3 dkg porcukor

1 dl tejföl

2 tojássárgája

csipet só

A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük hideg helyen.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe  aljára tesszük a kinyújtott darabot, villával megszurkáljuk az alját.

Töltelék– 70 dkg kimagozott, felezett szilva

5 dkg cukor

5 dkg zsemlemorzsa

őrölt fahéj

A szilvákat szép sorban húsával felfelé lefektetjük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával.

DSC_0183

A zsemlemorzsa majd szépen beszívja a szilva zamatos kiengedett zaftját.

Tetejére ezt a finom habot öntjük:

2 tojássárgája

4 felvert tojásfehérje

2 dl tejföl

5 dkg cukor

2 evőkanál liszt

csipet só.

A fehérjéket a sóval felverjük. A többi hozzávalót összedolgozzuk és óvatosan a keverékhez adjuk. Finom, krémes, könnyű.

DSC_0184

Enyhe édességével remekül illik a szilva savanykásabb ízvilágához.

Közepes hőnél kb. 40 percig sütjük.

DSC_0185

Remélem, aki kipróbálja, szintén új,  kedvenc finomságai közé sorolhatja!

 

DSC_0189

 

Ha tetszett a bejegyzés, látogass el Fb oldalamra, szívesen látlak! Kattints ide: https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik?ref=hl

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással!    Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik      

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!