Amint elkezdődik a szilva szezonja, hozzám máris érkezik a kérdés: Mikor sütsz már szilvás lepényt?
Tagadhatatlanul finom, ezért szinte egész nyáron gyártom a jobbnál-jobb szériákat belőle.
Sőt, két-három adagnyi szilvát le is fagyasztok, hogy a téli időszakban is meg tudjam lepni vele a családot!
Roppant egyszerű elkészíteni és a hozzávalók sem kerülnek túl sokba.
Tehát viszonylag “olcsón” zsebelhetünk be, számunkra drága dicséreteteket!
Szilvás lepény hozzávalói:
tészta– 35 dkg liszt
25 dkg vaj
3 dkg porcukor
1 dl tejföl
2 tojássárgája
csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük hideg helyen.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe aljára tesszük a kinyújtott darabot, villával megszurkáljuk az alját.
Töltelék– 70 dkg kimagozott, felezett szilva
5 dkg cukor
5 dkg zsemlemorzsa
őrölt fahéj
A szilvákat szép sorban húsával felfelé lefektetjük, megszórjuk cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával.
A zsemlemorzsa majd szépen beszívja a szilva zamatos kiengedett zaftját.
Tetejére ezt a finom habot öntjük:
2 tojássárgája
4 felvert tojásfehérje
2 dl tejföl
5 dkg cukor
2 evőkanál liszt
csipet só.
A fehérjéket a sóval felverjük. A többi hozzávalót összedolgozzuk és óvatosan a keverékhez adjuk. Finom, krémes, könnyű.
Enyhe édességével remekül illik a szilva savanykásabb ízvilágához.
Közepes hőnél kb. 40 percig sütjük.
Remélem, aki kipróbálja, szintén új, kedvenc finomságai közé sorolhatja!
Ha tetszett a bejegyzés, látogass el Fb oldalamra, szívesen látlak! Kattints ide: https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik?ref=hl
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek látogass el Facebook oldalamra, ahol támogathatsz egy kattintással! Thx!!https://www.facebook.com/Mohamamafozocskezik
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: